Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Ple porta a aprovació una nova delimitació del futur Pla especial de la Devesa

La proposta amplia la superfície inclosa fins ara dins l'àmbit en prop de 24.000 metres quadrats i converteix el vial perimetral en zona verda.

Un dels punts que el Ple municipal de Girona tractarà avui a la tarda serà la modificació de la delimitació del futur Pla especial de la Devesa, que s’incorporarà per urgència en l’ordre del dia. La proposta de reforma preveu el canvi de classificació del vial perimetral del parc, que passa de ser sistema viari i de circulació rodada a ser espai verd. Es tracta d’un pas administratiu previ i necessari per consolidar l’obertura de la Devesa al riu Ter i l’eliminació del trànsit rodat en aquest espai, que servirà per donar continuïtat al parc i incrementar-hi la superfície de zona verda.

 

Amb la proposta que es porta a aprovació avui, s’ajusta l’àmbit del parc, que creix i passa de 416.273,99 metres quadrats a 440.259 metres quadrats, xifra que suposa un augment de prop de 24.000 metres quadrats. Aquest augment es deu principalment a la inclusió dins l’àmbit del parc dels espais que ocupen els equipaments culturals de l’Auditori i la Fira de Girona.

 

Altres elements que inclou la nova proposta són la reducció de la superfície edificable dins del parc de 2.700 a 1.500 metres quadrats, que a més s’hauran de destinar obligatòriament a ampliacions d’edificis i construccions auxiliars. S’elimina la possibilitat prevista en l’actual planejament que aquest sostre edificable es destini a nous usos esportius.

 

El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha destacat que el document que es porta avui a discussió a Ple “no és el pla especial, però sí que el podríem considerar com el pròleg d’aquest pla, i hi coincideix en l’objectiu de posar les bases per preservar el parc de la Devesa i obrir-lo a la ciutadania”. Finalment, s’introdueix en la modificació una proposta cromàtica dels edificis que donen a la Devesa de cara a futures remodelacions i rehabilitacions d’habitatges.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.