Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Policia Municipal de Girona retira 620 productes del mercat en el marc de la campanya "Joguina segura"

La iniciativa, que s'ha portat a terme durant dos mesos, té com a objectiu controlar la seguretat de les joguines a les botigues de la ciutat.

Del 14 de novembre del 2016 fins a data d’avui, 13 de gener del 2017, la Policia Municipal de Girona ha portat a terme una nova edició de la campanya “Joguina segura”, que s’ha portat a terme per tercer any coincidint amb les festes de Nadal. L’objectiu principal d’aquest dispositiu és inspeccionar botigues de venda de joguines i botigues anomenades multipreus per comprovar que els productes de tipus joguina que tenen a la venda compleixin els requisits mínims d’etiquetatge i seguretat establerts per la legislació vigent. 

En el transcurs de la campanya s’ha inspeccionat 33 botigues i s’han fet 47 actes. D’aquestes actes, cal destacar que 13 van ser fetes en segones inspeccions a alguns establiments en els quals ja s’havien detectat incompliments de la normativa i una acta es va fer per destrucció de material que no complia els requisits. 

En total es van retirar voluntàriament del mercat 620 productes, 550 per no complir amb la normativa europea en matèria d’etiquetatge (CE) i 70 per no incloure un idioma oficial del país. D’aquestes joguines, una part es va retornar al proveïdor, una altra part va ser corregida pel que fa a les deficiències d’etiquetatge i una darrera part va ser retirada definitivament de l’establiment per la seva destrucció amb l’autorització voluntària dels responsables. 

La tinenta d’alcaldia i regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha remarcat que “estem molt satisfets amb els resultats de la campanya, perquè en relació amb les edicions passades veiem que hi ha una disminució molt notable de joguines que s’han hagut de retirar del mercat per manca d’etiquetatge correcte. Això es deu, en gran part, a l’augment de la conscienciació tant per part dels comerciants com dels usuaris de la importància que les joguines que estan a al venda ofereixin garanties de seguretat”. El 2015 es van inspeccionar 20 botigues i es van retirar 926 joguines del mercat, mentre que el 2014 es van inspeccionar 9 botigues i es van retirar 2.687 joguines.  

Pel que fa a la inspecció administrativa dels establiments, que s’ha dut a terme també en el marc de la campanya, cal assenyalar que tres botigues no tenien el rètol de l’horari visible des de l’exterior i en tots tres casos aquest fet va ser corregit pel responsable de l’establiment a petició dels agents. 

Durant els dies que ha durat la campanya els agents han repartit tríptics informatius a totes les botigues de venda de joguines explicant la normativa que cal complir amb la venda de joguines. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.