Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona estrena pàgina web i butlletí de la Xarxa Gironina per a la Reforma Horària

Des del 2015 Girona està compromesa amb aquest canvi de cultural que persegueix aconseguir uns horaris més eficaços i eficients.

L’Ajuntament de Girona posa en marxa avui un nou butlletí de la Xarxa Gironina per a la Reforma Horària, que complementa la web que ja es va posar en funcionament fa uns dies. Amb aquests dos nous canals de comunicació, el consistori vol mantenir informada la ciutadania sobre les principals novetats i activitats i les bones pràctiques empresarials en matèria de reforma horària. 

Des del 2015 la ciutat de Girona està compromesa amb la Reforma Horària per impulsar un canvi de cultura per tenir uns “nous” horaris més eficaços i eficients. Després de les proves pilot per implantar el “Segell de puntualitat” i el “Compromís de puntualitat” per optimitzar la gestió i els usos dels temps en l’administració pública, l’Ajuntament de Girona ha volgut fer un pas més. 

Conscients de la importància del factor temps com a variable rellevant en la recerca d'equitat i benestar, des de la Regidoria de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, dins del marc de l'Agència de Promoció Econòmica, s’ha impulsat la Xarxa Gironina per a la Reforma Horària, que vol crear un espai d’intercanvi de bones pràctiques en les noves formes d’organització del temps de treball entre empreses, entitats i actors públics. 

Els objectius que persegueix la creació d’aquesta Xarxa són reconèixer i promoure la tasca de les empreses compromeses amb l’impuls de la reforma horària; intercanviar i difondre coneixements i experiències entre empreses en l’àmbit de la gestió del temps i la conciliació, presencial i virtual, posant en valor les bones pràctiques i identificant oportunitats de millora, i fer xarxa amb altres organitzacions públiques, privades i del tercer sector, en l’àmbit local i internacional, per generar sinergies i avançar conjuntament. 

El passat 14 de desembre es va organitzar la primera reunió de la Xarxa Gironina per a la Reforma Horària. Aquesta jornada es va celebrar al Centre Cultural La Mercè i hi van assistir una trentena de persones provinents d’empreses de Girona i àrea urbana. La sessió va estar presidida per la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, i l’impulsor de la iniciativa per a la Reforma Horària, Fabian Mohedadno. En aquest acte es va comptar amb la intervenció d’experts, com la sociòloga Cristina Sánchez-Miret, i de professionals i empreses que s’han sumat a la Xarxa amb l’objectiu d’intercanviar i difondre coneixements i experiències en l'àmbit dels horaris i la gestió del temps. 

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha assenyalat que “és essencial impulsar mesures que incentivin, fomentin i promoguin la reforma horària identificant oportunitats de millora i posant en valor les bones pràctiques estan duent a terme empreses gironines. Amb la nova web i el butlletí es pretén informar del que s’està fent des de la Xarxa Gironina per a la Reforma Horària. Una millor gestió del temps afavoreix la productivitat i un clima de confiança que beneficia tant l’empresa com les persones que hi treballen i contribueix a millorar-ne la qualitat de vida”. 

Cal destacar també que l’Ajuntament de Girona s’ha adherit a la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Reforma Horària i que el proper dimecres 18 de gener la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme participarà a la jornada d’aquesta xarxa, que tindrà lloc a l’Espai Francesca Bonnemaison a Barcelona.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.