Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Girona signa la Declaració d'Alcaldes pel Corredor Mediterrani

L'alcaldessa de Girona Marta Madrenas va exposar els greuges que la ciutat ha patit durant el procés d'obres

L’Ajuntament de Girona s’ha sumat a la Declaració d’Alcaldes que es va aprovar ahir a Tarragona en el marc del Comitè de Ciutats i de les Aglomeracions per a l’Alta Velocitat i la Interconnexió Ferroviària del Corredor Mediterrani. Aquest manifest subratlla la reclamació als estats espanyol i francès perquè s’actuï urgentment en la millora del servei ferroviari transfronterer i perquè s’estableixi un calendari d’inversions per a les obres pendents.

 

Per part de l’Ajuntament de Girona hi van assistir l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes. L’alcaldessa va prendre la paraula per destacar la importància que els ajuntaments s’uneixin davant aquestes reivindicacions i va recordar la llista de greuges que la ciutat ha hagut d’assumir: “A Girona, hem perdut la fe en l’Estat espanyol, en aquest i en molts altres temes. Però no ens cansarem d’exigir-li mentre ens governi”. Des de Girona s’han recordat els reiterats incompliments en els compromisos per a la urbanització del parc Central i la resta d’espais afectats per les obres, davant el qual l’alcaldessa ha reafirmat que es vol obrir un procés jurídic per reclamar compensacions.

 

En la cimera, a més de Girona, hi van participar Figueres, Barcelona, Tarragona, Lleida, Perpinyà, Besiers, Carcassona, Montpeller, Narbona, Nimes i Tolosa. Precisament Tolosa serà la seu de la cimera del 2018.

 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.