Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull divendres una nova edició de la Marató de Sang

La campanya de donació començarà el dia 13 de gener a l'Ajuntament de Girona i s'allargarà fins al 20 de gener a l'Hospital Josep Trueta.

Girona acollirà aquest divendres, dia 13 de gener, una nova edició de la Marató de Donants de Sang 2.0 que se celebra cada any a tot el territori català. La campanya, organitzada a la capital gironina pel Banc de Sang de Girona, tindrà lloc al Saló de Descans del Teatre Municipal de les 9 h a les 14 h, i s’allargarà fins al 20 de gener a l’Hospital Josep Trueta. Sota el lema “La teva sang diu coses. Comparteix-les”, l’edició d’enguany pretén posar de relleu la importància de conèixer el grup sanguini d’una persona i espera superar les 400 donacions.

 

La presentació de la Marató de Sang 2017 s'ha fet aquest matí a l’Ajuntament de Girona i hi han participat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la directora del Banc de Sang a Girona, Anna Millan. Durant la presentació, un equip del Banc de Sang de Girona ha fet una demostració en directe del procediment que se segueix per saber el tipus de sang dels donants i assegurar que sigui compatible amb un malalt.

 

“Donem tot el nostre suport a la Marató de Sang 2.0 i a les entitats i voluntaris que durant aquests dies, però també al llarg de l’any, fan la magnífica feina d’aconseguir donacions de sang”, ha remarcat Marta Madrenas. L’alcaldessa ha instat tots els gironins i gironines, especialment el públic més jove, a “actuar amb generositat i a participar a les jornades tant donant sang com difonent la iniciativa a les xarxes socials”. En la mateixa línia, la directora del Banc de Sang a Girona, Anna Millan, ha destacat la importància de participar a la Marató aquest 2017, un any en què “les reserves de sang a les comarques gironines compten amb unes 2.000 bosses menys que l’any anterior”.

 

La Marató de Donants de Sang 2.0 va néixer el 2013 amb l’objectiu d'implicar a la campanya tant a donants com a persones que contribueixin a difondre-la, i per aconseguir reserves de sang després de les festes de Nadal, un període en què baixen les donacions al voltant d’un 25%.

 

Totes aquelles persones que vulguin participar-hi, si ho desitgen, podran reservar hora en línia des del web maratodonants.cat. Aquest any es comptarà de nou amb la dinamització de les jornades a través de les xarxes socials, concretament a les plataformes Facebook, Instagram i Twitter, on es podrà compartir continguts amb les etiquetes #MaratóDonantsCAT, #MSangGirona i #latevasangdiucoses.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.