Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Generalitat i l'Ajuntament de Girona acorden la planificació dels estudis de secundària a la ciutat per als propers anys

El curs que ve es crearà una segona seu de l'institut Ermessenda, que està previst que d'aquí tres anys pugui estrenar seu definitiva a l'antiga fàbrica Simon.

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Josep Polanco, i la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, van presentar ahir avui la planificació dels estudis de secundària a la ciutat de Girona per als propers anys que té per objectiu fer front a l’augment previst del nombre d’alumnes i, per tant, de grups d’ESO. Aquesta planificació, que és resultat del treball dels Serveis Territorials d’Ensenyament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, inclou més equipaments escolars per poder atendre les necessitats d’escolarització.

El creixement d’equipaments escolars es farà de forma ordenada principalment a través de l’institut Ermessenda, actualment ubicat a l’Edifici Cartanyà i que té dues línies d’ESO. L’objectiu és donar continuïtat a aquest projecte de manera que el curs que ve disposarà d’una segona seu al costat de l’escola Bosc de la Pabordia, a la zona de Can Prunell, que tindrà tres línies de 1r d’ESO. Aquest equipament serà per un període de tres cursos durant els quals es preveu realitzar les obres d’adequació de l’edifici de l’antiga fàbrica Simon, prèvia cessió del solar per part de l’Ajuntament de Girona al Departament d’Ensenyament. Si els tràmits per a la cessió del solar ho permeten, el setembre del 2019 l’institut Ermessenda podria estrenar la ubicació definitiva a la carretera de Barcelona.

L’adequació que el Departament d’Ensenyament preveu fer en l’ edifici permetrà disposar d’espais per acollir entre cinc i sis línies d’ESO durant els cursos en els quals s’assoleixi el màxim nombre de grups, i posteriorment passarà a tenir unes quatre línies d’ESO i tres de Batxillerat.

Així doncs, les previsions són que durant els propers cursos l’institut Ermessenda tindrà dues seus, la seu actual i la seu de Can Prunell, i finalment quedarà ubicat a l’edifici de l’antiga fàbrica Simon, a la carretera de Barcelona.

L’augment del nombre de línies que tindrà l’institut Ermessenda comportarà una reordenació de les adscripcions dels centres de primària als instituts públics. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.