Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona serà la seu de la XVI Biennal del Pessebre Català

Diferents espais de la ciutat acolliran més de 100 diorames, del 3 de desembre de 2016 al 2 de febrer de 2017.

Girona serà aquest any la seu de la XVI Biennal del Pessebre Català del 3 de desembre del 2016 al 2 de febrer del 2017. L’exposició, que acollirà més de 100 diorames, farà un recorregut pel Barri Vell i comptarà amb quatre espais: l’entrada de l’Ajuntament de Girona, el Teatre Municipal, el CaixaFòrum i el claustre de la Diputació. Aquest esdeveniment coincideix amb el 70è aniversari de l’Associació de Pessebristes de Girona i amb el centenari de Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres. 

La inauguració de la Biennal es durà a terme el dissabte 3 de desembre a les set de la tarda a l’Ajuntament de Girona. Prèviament, a les sis, hi haurà la cercavila L’Esperit del Nadal que s’iniciarà a la plaça de la Independència i seguirà un recorregut pel Barri Vell fins a arribar a la plaça del Vi. Un cop acabat l’acte inaugural la Coral del GEiEG i la coral infantil Sol de Solfa cantaran nadales. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha manifestat que aquest Nadal la ciutat esdevindrà “capital del pessebrisme, ja que la Biennal ens oferirà l’experiència de fer tastets d’escenes de pessebres tot voltant pels carrers de Girona”. “Aquesta biennal fusionarà diferents arts i tècniques, com la dramatúrgia i la música”, ha destacat el president de l’Associació de Pessebristes de Girona, Alfons Vázquez. 

Setzes dels diorames que s’exposaran han estat encarregats per la Fundació Folch i Torres i la Coordinadora de Pastorets de Catalunya amb motiu del Centenari dels Pastorets, i s’han realitzat a setze associacions de pessebristes de la Federació Catalana de Pessebristes. Albert Català, president de la federació, ha volgut ressaltar que serà “un espectacle irrepetible ja que aquests setze diorames ja no es tornaran a veure mai més junts”. El figurista mataroní Marçal Casanovas ha sigut l’encarregat d’esculpir el conjunt de 160 figures destinades a aquests diorames. A més a més també es comptarà amb la participació de 92 diorames inscrits de diferents entitats federades de Catalunya i dos més del País Basc. 

Com cada Nadal se celebrarà, també, l’exposició de pessebres a l’espai La Carbonera i Cisterna del Museu d’Història de Girona, que enguany celebra la 33a edició i que es podrà visitar del 13 de desembre al 22 de gener. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.