Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona destaca els barris, la innovació i la creativitat amb el nou enllumenat nadalenc

Una cercavila, actuacions musicals i una xocolatada amenitzaran la tradicional encesa de llums que es farà demà a les 19 h.

L’Ajuntament de Girona inaugurarà demà la campanya de Nadal d’enguany amb l’emblemàtica encesa de llums, dinamitzada per una cercavila, actuacions musicals i una xocolatada. El nou enllumenat nadalenc aposta per l’obertura a tota la ciutat amb la incorporació de nous barris i destaca per la innovació i la creativitat amb la creació de circuits de llums diverses i el disseny d’instal·lacions lumíniques singulars a les rotondes d’entrada a la ciutat. 

Les noves ornamentacions nadalenques s’inauguraran demà a les 19 h a la plaça de Catalunya, punt en què acabarà una cercavila que sortirà del carrer de la Creu a les 18 h i que recorrerà diferents carrers de la ciutat. La Girona Marxing Band i la Bisband d’Empordà seran els encarregats de guiar aquesta rua festiva. 

Després de l’encesa, els membres del Projecte Educatiu Fama Girona oferiran un ball nadalenc i, posteriorment, s’uniran a la Marxing Band i la Bisband d’Empordà en una nova cercavila fins a la plaça de Independència, on es podrà gaudir d’una xocolatada que oferirà l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència. Una actuació musical del Cor Geriona i la ballada de la sardana de Nadal a càrrec de la Colla Sardanista Aires Gironins del GEiEG posaran punt final a l’acte popular d’encesa de llums de Nadal. 

Una nova zona d’enllumenat als barris més allunyats del centre 

L’enllumenat nadalenc s’ha dividit tradicionalment en cinc zones de la ciutat amb il·luminacions diverses amb la finalitat de crear un recorregut de llum per als residents i els visitants. Enguany, s’ha donat un pas més en l’apropament cap als barris i s’ha afegit una nova zona per tal que l’enllumenat arribi al màxim de sectors possible. Es tracta de la nova Zona Altres Barris, que engloba els barris més allunyats del centre de la ciutat, com són Pont Major, l’Eixample Sud, Montilivi i Taialà. 

Concretament, comprèn el carrer del Marquès de Caldes de Montbui; el carrer del Pont Major; el passeig de Sant Joan Bosco; la carretera de Taialà; l’avinguda de Lluís Pericot, el carrer d’Andreu Tuyet i Santamaria, i la plaça de Francesc Calvet Rubalcaba. A més, s’allarga la il·luminació des del carrer Santa Eugènia fins a la plaça del Marquès de Camps. 

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha remarcat que “l’ampliació a més sectors de la ciutat està motivada per la nostra aposta per la dinamització comercial dels barris i per la forta centralitat comercial d’aquestes zones, on hi ha també un elevat flux de població resident. A més, són zones emblemàtiques o espais centrals de determinats barris en els quals la il·luminació de Nadal presenta uns valors favorables per a la comunitat i ha d’ajudar a donar vida a tots els sectors de la ciutat”. 

La nova Zona Altres Barris s’afegeix a les cinc zones lumíniques que hi havia fins ara: Zona Barri Vell; Zona Mercadal; Zona Eixample i Carme; Zona Sant Narcís i Devesa; Zona Santa Eugènia i Can Gibert, i Zona Altres Barris. 

Les ornamentacions instal·lades per a la campanya nadalenca d’enguany estan compostes exclusivament de figures LED, que són les més recomanades com a ornamentació eficient per part de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya. Amb la tecnologia LED no només s’estalvia en consum elèctric, sinó que també es produeix un estalvi ambiental pel que fa a les emissions de CO2 i, per tant, es fomenta la sostenibilitat. 

Espais lumínics singulars 

Una altra de les novetats d’enguany és la posada en marxa d’un projecte singular en forma d’itinerari lumínic per tal de crear un circuit lluminós per diversos espais del centre de la ciutat. Aquest itinerari es podrà veure materialitzat a la plaça de la Independència, al pont de Pedra, al pont de les Peixateries Velles, al carrer dels Abeuradors, al carrer dels Mercaders, a la plaça de les Castanyes i a la plaça de Sant Feliu. 

“Aquest any també hem apostat per donar vida i visibilitat a espais singulars de la ciutat amb la creació de quatre instal·lacions lumíniques de caràcter genuí dissenyades per fusionar-se amb harmonia al paisatge urbà, connectant barris i donant la benvinguda al visitants a través de la màgia de la llum”, ha explicat la regidora Glòria Plana Yanes. Els espais on es podran veure aquests projectes són la rotonda de Pedret, la rotonda de l’Assemblea de Catalunya, la rotonda Güell-Santa Eugènia i la rotonda dels Països Catalans. 

Cada rotonda escollida s’ha dissenyat inspirant-se amb la seva pròpia arquitectura o amb la relació amb l’entorn. Buscant senzillesa en els seus elements, cada instal·lació està pensada per observar-la des de diferents punts de vista, descobrint així noves formes i llums a través de la seva circulació. En el cas de la rotonda Güell-Santa Eugènia s’ha representat la diversitat social d’on està ubicada l’estructura polièdrica a través de la riquesa de les seves cares i colors. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.