Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona avança cap a l'administració digital completa

En compliment de la Llei 39/2015, se simplificaran els tràmits per a la ciutadania i les empreses i els professionals hauran de presentar els documents electrònicament.

D’acord amb el que estableix la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú, l’Ajuntament de Girona s’ha adequat a la nova normativa i s’han simplificat els tràmits per a la ciutadania, que ja no haurà de presentar aquells documents que estiguin en possessió de les administracions. A més, a partir d’ara les empreses, les entitats i els professionals hauran de presentar els documents electrònicament i s’hauran de relacionar amb les administracions públiques de forma telemàtica. En el cas de l’Ajuntament de Girona, aquesta tramitació es farà a través de la seu electrònica (https://seu.girona.cat). 

La tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament, M. Àngels Planas, ha ressaltat que “amb aquesta mesura donem compliment a la normativa i serà un pas important per a la modernització de l’Administració i per avançar en l’objectiu de tenir una Administració que utilitzi el paper al mínim possible”. Per facilitar el canvi, es reforçarà el personal de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana i del registre d’entrada per atendre de manera més personalitzada els ciutadans i els professionals i minimitzar les incidències durant les primeres setmanes d’aplicació. 

Les persones físiques podran escollir si volen comunicar-se amb l’Ajuntament per mitjans electrònics o no, tal com reconeix l’article 14 de la Llei 39/2015, que alhora estableix els subjectes obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions públiques: les persones jurídiques; les entitats sense personalitat jurídica; els qui exerceixin una activitat professional per a la qual es requereixi la col·legiació obligatòria; els qui representin un interessat que estigui obligat a relacionar-se electrònicament amb l’Administració, i els empleats de les administracions públiques per als tràmits i actuacions que efectuïn amb elles per raó de la seva condició d’empleat públic, tal com determini reglamentàriament cada Administració. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.