Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un total de 46 joves van iniciar ahir un contracte en pràctiques de sis mesos de durada a l'Ajuntament de Girona

El Servei d'Ocupació de Catalunya ha atorgat al consistori una subvenció de 506.000 euros per a la realització de contractes de treball en pràctiques, en el marc d'una subvenció destinada a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

Un total de 46 joves van iniciar ahir un contracte en pràctiques de sis mesos de durada a l’Ajuntament de Girona. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, i el regidor d’Ocupació, Joaquim Rodríguez, van donar la benvinguda als joves en el marc de la rebuda que se’ls va fer al Servei Municipal d’Ocupació de Girona. 

El Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament de Girona una subvenció de 506.000 euros per a la realització d’aquests contractes de treball en pràctiques, en el marc d’una subvenció destinada a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya. L’alcaldessa de Girona ha destacat que “per a nosaltres, la millor política social és l’ocupació i la nostra màxima prioritat és la generació de llocs de treball, per això apostem per programes d’aquesta mena”. De fet al consistori li pertocaven 30 contractes d’acord amb l’índex d’atur de la ciutat, però des de l’Ajuntament es va fer una aposta pel programa, tal com va explicar l’alcaldessa, i es van presentar 46 sol·licituds, que s’han atorgat en la seva totalitat. 

Els joves contractats estan distribuïts en les vuit àrees de gestió de l’Ajuntament de la manera següent: quatre estaran a l’Àrea d’Alcaldia; deu estaran a l’Àrea d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat; vuit estaran a l’Àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient, Cooperació i Participació; vuit més estaran a l’Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme; dos estaran a l’Àrea d’Hisenda i Règim Interior; cinc estaran a l’Àrea d’Educació i Esports; sis estaran a l’Àrea d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, i tres estaran a l’Àrea de Cultura. 

La regidora Sílvia Paneque va comentar que “aquests joves ens ajudaran a desenvolupar diverses tasques a l’Ajuntament, acompanyats d’un tutor o tutora durant 6 mesos, i obtindran en molts casos una primera experiència laboral que esperem que sigui determinant per entrar amb força al món laboral”. 

Del total de joves contractats, 41 tenen una titulació universitària i els 5 restants tenen estudis de formació professional. Pel que fa a titulacions acadèmiques universitàries, 25 tenen estudis universitaris en l’àmbit de les ciències socials i jurídiques, 4 en arts i humanitats, 7 en enginyeria i/o arquitectura i 5 en ciències i ciències de la salut. Per sexe, 29 són noies i 17 són nois. Segons edat, 28 tenen 25 anys o menys i 18 tenen entre 26 i 29 anys. Paneque va afegir que “és un bona oportunitat perquè els joves que hi participin ampliïn els coneixements acadèmics que ja tenen”. 

Aquesta actuació contribueix a fomentar la contractació a través dels ajuts salarials i altres tipus de mesures adreçades a què els ocupadors creïn noves oportunitats als joves, en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020. 

La Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea per reduir l'atur juvenil, implementada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). A Catalunya compta amb fons propis i del Fons Social Europeu.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.