Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Unes Fires de Sant Narcís sense incidències remarcables en matèria de seguretat

La baixada de la venda ambulant i el descens de les alcoholèmies positives són fets més rellevants

Aquest matí la tinenta d’alcaldia i regidora d’Igualat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguertat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, acompanyada de l’inspector de la Policia Municipal de Girona, Joan Jou, han fet la valoració de les dades policials de les Fires de Sant Narcís. La venda ambulant, que ha disminuït en un 38,33% respecte de l’any 2015 i el descens dels testos positius per alcoholèmia, que han baixat un 53,66%, tot i l’augment de proves realitzades, són els aspectes més rellevants d’unes Fires que s’han desenvolupat sense incidències remarcables. “S’han destinat tots els recursos i energies per incidir a favor de la seguretat de manera preventiva amb presència constant de la Policia Municipal” ha dit la regidora, Sílvia Paneque. 

La bona coordinació del servei de la policia municipal en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, ha sigut un dels factors clau pel bon desenvolupament de les festes, tal com ha volgut destacar la tinenta d’alcaldia, Sílvia Paneque, que ha agraït la tasca dels 73 agents municipals que han estat treballant diàriament durant totes les Fires. 

Pel que fa a prevenció, cal destacar la formació específica per part de la Policia Municipal que s’ha dut a terme a les escoles, que ha suposat un 3,70% més de les dutes a terme durant l’edició anterior, amb un total de 28. Pel que fa a circulació, l’accidentalitat ha baixat un 21,15% respecte de les Fires de 2015 i no hi ha hagut incidències destacables en trànsit. 

Durant les Fires s’ha incidit especialment en un dispositiu de trànsit i alcoholèmia. S’han realitzat entorn un 10% més de proves que l’any anterior. També s’ha treballat especialment el servei a peu de carrer, de proximitat. Aquest treball ha donat bones dades en matèria de consum de drogues. El desplegament per atacar el consum de drogues a la ciutat durant mesos, i durant les Fires també, que ha permès reduir un 19,54% les actes de denúncies efectuades tot i que hi ha hagut més presència i vigilància. 

La regidora ha afirmat que “el balanç de Fires i seguretat, doncs, és positiu. Els actes programats s’han desenvolupat sense incidència. I hi ha hagut reduccions ens venda ambulant, assistències mèdiques en motiu d’alcohol, normalitat de trànsit, disminució d’accidents i de denúncies de conductors sota els efectes de l’alcohol”. Les detencions han augmentat un 65,38%, a causa de l’augment de furts de patrimoni, sobretot de mòbils d’alta gamma, que han provocat un major desplegament policial. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.