Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Durant el mes de novembre, el Centre Cívic Onyar, acull l'exposició "Foc al bosc de les Pedreres. L'endemà: 36 hectàrees de desolació"

L'exposició es compon de 25 fotografies del foc a les Pedreres el dia 21 de juliol de 2015.

L’exposició es compon de 25 fotografies del foc a les Pedreres el dia 21 de juliol de 2015. Una reflexió al voltant de les pèrdues naturals, d’esser vius i materials quan un bosc crema i de la importància de la prevenció en aquests casos. Vol mostrar l’impacta paisatgístic, així com les repercussions que ens porten aquests fets.

Contingut

L’endemà de l’incendi estava allà, al bosc cremat de les Pedreres, veient desolació, destrucció, tristesa, mort… lamentant tot allò que perdem quan un bosc es crema: animals, arbres, plantes, vivendes properes... un espai natural que fa de pulmó de la ciutat… un espai on passejar, on complaure’ns de la seva bellesa paisatgística on, fins i tot, prendre fotografies…
I jo, estava allà, desolat, veient tot el que havíem perdut i, també, pensant en allò que no veia…. en tots els mitjans humans i materials destinats per apagar les flames… en les persones que arrisquen les seves vides: bombers, agents rurals, voluntaris dels ADF i protecció civil, policies locals, mossos d’esquadra o perso¬nal sanitari… en els camions d’extinció, vehicles especials tot terreny, retroexcavadores, hidroavions, helicòpters o ambulàncies… en el gran esforç de recursos esmerçats que ens haguéssim pogut estalviar!!
Per prevenir nous incendis, els propietaris de zones forestals o l’administració pública tenen la responsabilitat i l’obligació de guarir i tenir cura de netejar el so¬tabosc, però, nosaltres, els ciutadans, hauríem de fer tot el possible per protegir, apreciar, preservar i cuidar l’espai natural que ens envolta tenint una actitud responsable i respectuosa amb l’entorn, mantenint-lo net de deixalles com papers, ampolles, plàstics, llaunes… o d’andròmines com electrodomèstics, mobles, vehicles desballestats o restes de reparacions mecàniques… o de residus com runes d’obra, pneumàtics, roba, restes de poda o burilles de cigarreta.
L’endemà, i en mig del bosc calcinat i gris, estava allà, veient com sortia un petit brot verd de la terra cremada...
La natura és sàvia i ens dóna segones oportunitats per escoltar-la i comprendre-la, per rectificar les nostres incíviques accions… Rectificar és de savis. I tu, ets savi??

 

De l’1 al 30 de novembre
De dilluns a divendres
Horari de 10 a 13 h i de 15 a 20 h
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.