Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un pregó "marrec" dóna el tret de sortida de les Fires de Sant Narcís 2016

Els Marrecs de Salt fan un discurs coral i transgeneracional per celebrar la festa major de la ciutat i els 20 anys de l'entitat.

La colla castellera Marrecs de Salt ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a les Fires de Sant Narcís d’aquest any amb el pregó inaugural de la festa major de la ciutat, que comença avui i s’allargarà fins al diumenge 6 de novembre. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha acompanyat els pregoners des del balcó de l’Ajuntament, al costat dels regidors i regidores del consistori i d’altres autoritats. Durant el pregó, Madrenas ha lluït la camisa dels Marrecs que representants de la colla castellera li van regalar ahir. 

Els Marrecs han entrat a la plaça del Vi a les vuit del vespre amb un pilar de quatre caminant i amb la música dels grallers sonant des dels balcons del segon pis de l’Ajuntament. L’enxaneta ha pujat al balcó de l’Alcaldia de l’edifici consistorial ajudada pel president, Sebastià Morató; el cap de colla de l’entitat, Aram Martí, i la mateixa alcaldessa, a qui ha regalat el mocador commemoratiu del 20è aniversari de l’entitat que s’ha fet amb motiu de les Fires. A dalt, l’esperaven les persones que han estat presidents i caps de colla dels Marrecs en els darrers 20 anys. 

El pregó ha estat llegit de forma col·lectiva per part de set persones que representen els valors fundacionals de la colla, com són la unitat i la diversitat. En concret, hi han intervingut Sílvia Castillo, Ramon Artal, Sebastià Morató, Ivet Gil, Lucía Gómez, Mònica Masó, Pitu Masdevall i Aram Martí. El discurs pronunciat pels pregoners ha recordat episodis tan diversos com el moment fundacional de la colla o la importància de la plaça del Vi pel món casteller i pels Marrecs de Salt. A més, s’ha reivindicat la cultura popular com a cultura de primer nivell i s’han posat de relleu els valors que representen el món casteller, com la unió, la cohesió, el treball en equip per aconseguir un objectiu comú o la transgeneracionalitat, entre altres. 

Després de l’esperat “Visca Sant Narcís!”, una plaça del Vi plena de gom a gom ha fet rodar els mocadors commemoratius del 20è aniversari dels Marrecs, que s’han fet expressament amb motiu de les Fires i que s’han repartit a les persones que han assistit a la plaça per veure l’espectacle inaugural. 

Un cop acabat el pregó, ha tingut lloc el tradicional retrò de coets i l'anella de foc als barris de Sant Narcís, l’Esquerra del Ter, Santa Eugènia, el Sector Est, Palau-sacosta, el Barri Vell, Pla de Palau, Pont Major i Montjuïc. Un concert d’Always Drinking Marxing Band ha animat l’ambient de la plaça tot seguit amb la seva música alegre i festiva i l’assaig obert dels Marrecs de Salt ha servit per tancar l’acte inaugural de les Fires de Sant Narcís 2016.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.