Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona serà present a la Fira de Mostres amb el projecte "Girona Ciutat Educadora"

Els reconeixements del Premi d'Europa i del segell de Ciutat Amiga de la Infància de la UNICEF reforcen l'aposta del consistori per la Girona educadora.

L’Ajuntament de Girona participarà un any més a la Fira de Mostres que se celebra anualment coincidint amb les Fires de Sant Narcís. Enguany, la temàtica escollida per a l’estand del consistori és el projecte “Girona Ciutat Educadora” i es podrà visitar des de demà, dia de la inauguració de la 55a edició del certamen, fins al dia 1 de novembre. La recent distinció del municipi amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància de la UNICEF i el reconeixement als valors i al foment de l’ideal europeu amb el Premi d’Europa aconseguit aquest 2016 reforcen la vessant educativa de la ciutat. 

“Amb l’objectiu de donar a conèixer el concepte de Ciutat Educadora i el treball que des de l’Ajuntament de Girona s’està realitzant en aquesta línia, l’estand de l’edició d’enguany a la Fira de Mostres girarà a l’entorn d’aquesta temàtica. Es tracta d’un eix d’actuació prioritari i per aquest motiu el volem fer extensiu a la població local i als visitants que durant aquests dies passaran per la Fira”, ha apuntat la tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs. 

Per la seva banda, la tinenta d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament, Glòria Plana Yanes, ha afirmat que “Girona és actualment una destinació turística consolidada i molt visitada, essent el turisme un dels grans motors econòmics de la ciutat. Cal continuar treballant per esdevenir un referent en turisme responsable, assegurant una relació equilibrada entre residents i visitants per tal de garantir l’excel·lència de Girona com a ciutat per viure-hi i per fer-hi turisme”. 

Girona participa en el moviment de Ciutats Educadores des del naixement de la iniciativa, l’any 1990, amb la celebració del primer Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que va tenir lloc a Barcelona. En aquell moment, un grup de ciutats representades pels seus governs locals van plantejar l'objectiu comú de treballar conjuntament en projectes i activitats per millorar la qualitat de vida dels habitants, a partir de la seva implicació activa en l'ús i l'evolució de la pròpia ciutat. 

Fa 25 anys, doncs, que Girona ha anat incorporant transversalment el concepte de Ciutat Educadora en els diferents àmbits d’actuació del consistori, amb la finalitat de construir la ciutat educadora del futur i desenvolupant línies d’actuació concretes que permetin reforçar la identitat de Girona com a ciutat educadora. El municipi ha signat també la Carta de Ciutats Educadores i s’ha incorporat a la Red Estatal de Ciudades Educadoras (RECE). 

En la línia d’anar incorporant la filosofia de Ciutat Educadora als diferents àmbits de treball de l’Ajuntament, i tenint en compte la rellevància que ha adquirit el turisme en els darrers anys a la ciutat, el consistori ha formalitzat la seva participació a la xarxa “Ciutat Educadora i Turisme Responsable”, una xarxa creada en el marc de la RECE i integrada actualment per 15 ciutats: Barakaldo, Barcelona, Bilbao, Conca, Gijón, Girona, Granollers, la Vall d’Uixó, Lleida, Ontinyent, Sòria, Tarragona, Vila-real, Vitòria i Saragossa. El passat mes de juliol la ciutat de Conca va acollir una jornada de treball a la qual Girona va assistir per debatre i treballar juntament amb la resta de ciutats membre els temes comuns de la xarxa. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.