Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Obre les portes la 55ª Fira de Mostres, el saló de referència de la promoció econòmica de les comarques gironines

Reuneix un total de 385 expositors que es podran visitar fins dimarts al Palau de Fires de Girona i la zona exterior de la Devesa.

Aquest matí ha obert les portes la 55a edició de la Fira de Mostres, el màxim exponent de l’activitat econòmica de les comarques gironines. Des de les 10 del matí els visitants tenen l’oportunitat de veure les diferents novetats que presenta aquesta edició del saló, com ara els escenaris gastronòmic i d’emprenedoria, tallers de bricolatge, jardineria i decoració i serveis de formació per a empreses. La Fira de Mostres, que estarà oberta cada dia, fins el proper dimarts 1 de novembre, de les 10 del matí a les 8 del vespre, s’ha inaugurat oficialment aquest matí, coincidint amb el dia en què s’inauguren també les Fires de Sant Narcís.

En el torn de parlaments, l’alcaldessa de Girona i presidenta del Patronat de la Fundació Fira de Girona, Marta Madrenas, ha dedicat un agraïment al teixit empresarial i als agents econòmics de la demarcació perquè “el seu paper de dinamitzadors econòmics és essencial per al creixement del nostre país”.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs ha dit que la Fira de Mostres “és una de les fires multisectorials més importants del país” i ha afegit que “ajuda a projectar-nos com a ciutat i com a país al món”.

El president de la Cambra de Comerç del Comitè Executiu de Fira de Girona, Domènec Espadalé, ha dit que la Fira de Mostres “és un reflex de la recuperació econòmica que estem vivint” i en aquest sentit ha explicat que “l’any passat es va registrar un nivell màxim en activitat exportadora i en turisme i aquest any anem pel mateix camí”. Espadalé ha destacat sobretot l’activitat exportadora del sector agroalimentari, que representa un 40% del total a les comarques gironines.

I finalment, el president accidental de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria,ha dit que la Fira de Mostres “posa en relació la novetat i l’experiència, en actuar en punt de trobada entre les empreses amb empenta i visió de futur i aquelles que tenen un llarg recorregut històric” i ha afegit que es tracta d’un saló que resulta “essencial perquè Girona sigui un referent a Catalunya i perquè Catalunya ho sigui al món”.

La Fira de Mostres és una plataforma de negoci on empreses, compradors i visitants participen de les darreres novetats i oportunitats del mercat. La 55a edició del saló, ocupa una superfície de 45.000 metres quadrats al recinte firal, entre el Palau de Fires i el recinte exterior del Parc de la Devesa, i acull 385 expositors dels sectors d’emprenedoria, tecnologia, serveis i turisme (35%); alimentació (16%); decoració i construcció (30%); i industrial, del motor i exteriors (19%). En aquesta edició els expositors han contractat un total d’11.922 metres quadrats per als seus estands, xifra que representa un 14% més que en l’edició anterior i que significa, per tant, un 14% més de facturació per a la Fira.

L’objectiu d’aquesta 55a edició de la Fira és atraure un públic més ampli tant de professionals com de visitants en general i donar a conèixer la mostra als joves interessats en els negocis i l’emprenedoria. En aquest sentit s’han introduït una sèrie de novetats com ara els escenaris gastronòmic i d’emprenedoria, tallers de bricolatge, jardineria i decoració i serveis de formació per a empreses, i s’ha ampliat l’oferta gastronòmica. També, per primer cop, s’ha editat una revista de la Fira de Mostres amb informació divulgativa i d’interès sobre els diversos sectors del saló, i s’ha apostat de forma clara per l’ús de les noves tecnologies a través de l’app de la Fira i d’una prova pilot que s’experimentarà a través de la nova aplicació Zonetacts. El pressupost total de la Fira ascendeix a 531.450 euros.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.