Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L'alcaldessa de Girona presenta avui el llibre "La basílica de Sant Feliu. Primera catedral de Girona"

Pere Freixas és l'autor de l'estudi més exhaustiu que s'ha fet del temple cristià més antic de la ciutat.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; l’historiador i autor dels textos del llibre, Pere Freixas, i el cap del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas, presentaran avui a les set de la tarda a la Sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona el llibre La basílica de Sant Feliu. Primera catedral de Girona, un monogràfic sobre el temple cristià més antic de la ciutat, editat per l’Ajuntament de Girona, coincidint amb les Fires de Sant Narcís. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut destacar que “tot i que l’Ajuntament va publicar un llibre dedicat a la Catedral de Girona, estàvem en deute amb la que va ser gairebé un mil·lenni, la primera catedral de la ciutat”. També ha volgut remarcar que “el llibre parla de la basílica que conté el sant al qual estan dedicades les nostres Fires i per tant és un bon moment per presentar-lo”. 

El temple de Sant Feliu té uns orígens poc coneguts, i es tenen poques dades segures sobre els seus antecedents. Sembla que cap a l’any 1200 es varen alçar els primers murs que avui veiem i que després de moltes interrupcions i canvis, el conjunt monumental com és ara es va culminar amb l’aixecament de la façana barroca en el segle XVII, dissenyada pel mestre d’obres de Girona Llàtzer Cisterna. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.