Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Es posa en marxa l'ascensor públic del passatge dels Picapedrers

Els barris de Vista Alegre-Carme i de Pedreres-Fora Muralla van escollir destinar la quantitat assignada als pressupostos participats del 2014 i de part del 2015 a aquest projecte.

Ahir a la tarda es va posar en marxa l’ascensor públic ubicat al passatge dels Picapedrers i que permet connectar els barris de Vista Alegre-Carme amb Pedreres-Fora Muralla. L’ascensor possibilitarà adaptar l’accés i salvar el desnivell que hi ha entre el carrer de Vista Alegre i el carrer d’Isabel la Catòlica. D’aquesta manera s’uniran els dos barris d’una forma més accessible que amb les alternatives que hi havia fins ara. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, regidor d’Associacions, Participació i Sostenibilitat i regidor del barri, Eduard Berloso, van participar a l’acte de posada en funcionament de l’elevador juntament amb la presidenta de l’Associació de Veïns de Pedreres-Fora Muralla, Pilar Adroher; la presidenta de l’Associació de Veïns de Vista Alegre-Carme, Mercè Vilamitjana, i diversos veïns de la zona. 

Madrenas va destacar el caire reivindicatiu de l’obra, que es va dur a terme gràcies a la col·laboració ciutadana a través de pressupostos participats; i la seva importància per a la comunitat, ja que segons va indicar ajudarà a millorar la mobilitat entre els dos barris i facilitarà el dia a dia de tots els veïns, sobretot de la gent gran.

El passatge dels Picapedrers és la via més directa que comunica, a peu, el parc de Vista Alegre i la zona de l’Institut Jaume Vicens Vives i l’Escola Annexa-Joan Puigbert. El projecte de l’ascensor ha tingut en compte el manteniment dels itineraris de vianants existents actualment, entre els quals destaca l’escala construïda fa uns anys que possibilita salvar el desnivell de 16 metres que hi ha entre els dos extrems. L’ascensor, a més, ha permès afegir un nou itinerari que possibilita l’accés a través d’un entorn més accessible i apte per a tot tipus de col·lectius. 

Aquest va ser el projecte al qual els dos barris van proposar destinar la quantitat que tenien assignada per als pressupostos participats del 2014 i part de la del 2015, un total de 120.000 euros que inclouen, entre altres, l’adjudicació de les obres d’instal·lació de l’ascensor públic, que es va fer el desembre del 2015 a l’empresa Citylift SA per un import de 113.092’87 euros (IVA inclòs).

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.