Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

"Biblioteques 2.0", lema de l'11a Jornada de Biblioteques escolars

La trobada, que tindrà lloc el 25 d'octubre a la biblioteca Carles Rahola, reflexionarà sobre el paper de les noves tecnologies aplicades als equipaments bibliotecaris.

L’Ajuntament de Girona organitza un any més la Jornada de Biblioteques escolars, que enguany arriba a l’onzena edició. La trobada, que tindrà lloc el 25 d’octubre de 9 a 14 h a la biblioteca Carles Rahola, se centrarà aquesta vegada en el concepte de “Biblioteques 2.0”. En clau d’homenatge, l’espai s’ambientarà en el clàssic literari de Sebastià Sorribas El zoo d’en Pitus, que aquest 2016 celebra els 50 anys de la seva publicació. 

La Jornada de Biblioteques Escolars reuneix cada any mestres i personal dels centres educatius de Girona per reflexionar i intercanviar experiències respecte les biblioteques escolars. Constitueix un espai de formació i intercanvi per ajudar a millorar l'acció desenvolupada des de cadascun dels centres, augmentar el coneixement d’experiències que s’estan portant a terme i dissenyar noves estratègies comunes de treball. 

Aquest any, l’acte començarà amb un discurs de benvinguda que pronunciaran conjuntament la tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Espots de l’Ajuntament, Isabel Muradàs, i el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Carles Ribas. Tot seguit la inauguració continuarà amb la ponència “Biblioteques escolars 2.0”, a càrrec del mestre, bibliotecari i coordinador del Grup de Treball de Biblioteques Escolars del Servei Educatiu Ciutat de Badalona, Albert Correa. L’activitat central de la Jornada la formaran els quatre tallers simultanis que aprofundiran sobre el paper de les noves tecnologies aplicades a les biblioteques escolars. Concretament, els tallers es titularan “Creem un cànon de literatura per a l’ESO”, “Recursos web per a la biblioteca escolar”, “Laboratori de lletres i imatges: Lectures al cub”, i “Les apps literàries, criteris de selecció i possibles usos escolars”. 

La Jornada es tancarà amb la presentació dels projectes desenvolupats gràcies als ajuts Activa la Biblioteca durant el curs 2015-2016, i amb la intervenció de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que lliurarà les subvencions Activa la biblioteca i Biblioteca escolar oberta al barri d’aquest curs 2016-2017. 

L’acció formativa del Programa de Biblioteques Escolars no es limita a la celebració de la Jornada, sinó que es complementa amb tallers de formació al llarg de l’any i amb trobades periòdiques amb les biblioteques escolars de secundària.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.