Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona, reconeguda amb el segell Ciutat Amiga de la Infància d'UNICEF

L'organisme internacional va donar a conèixer ahir les noves localitats que compten amb la distinció que mostra el compromís de les poblacions amb els drets dels infants.

La ciutat de Girona ja té el segell Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF. El comitè de l’Estat espanyol del Fons de Nacions Unides per la Infància (UNICEF) va donar a conèixer ahir els 55 nous municipis que compten amb el reconeixement i que, per tant, han demostrat el seu compromís amb la promoció dels drets de la infància en les polítiques municipals que porten a terme. En total hi ha 170 ciutats de l’Estat que tenen aquest reconeixement, 13 de les quals són catalanes. Amb aquesta última sèrie de reconeixements, Girona i Figueres s’han sumat a Palafrugell, que fins ara era l’única localitat de la demarcació de Girona que tenia el segell. 

La distinció rebuda posa en relleu, doncs, la tasca duta a terme per l’Ajuntament de Girona envers els drets dels infants i els adolescents i ha de servir per continuar impulsant el treball pel benestar dels nens i les nenes, defensant els seus drets i fent la ciutat més amable, especialment per als més joves. 

Algunes de les accions més recents que s’han portat a terme des del consistori en matèria d’infants i joves han estat l’aprovació del Pla local d’infància i adolescència (PLIA) i la constitució del Consell d’Infants de Girona. En primer lloc, l’Ajuntament va iniciar l’any 2014 l’elaboració del PLIA, aprovat recentment pel Ple del consistori, com a pla estratègic i transversal que ha de promoure les polítiques d’infància i adolescència de la ciutat. En segon lloc, i de forma paral·lela al PLIA, el desembre passat es va constituir el Consell d’Infants de Girona, amb l’objectiu de fomentar la participació activa i la inclusió dels infants en la vida de la ciutat, introduint-los en la gestió municipal com a ciutadans de ple dret. 

Aquests són dos dels exemples que s’emmarquen en la definició de Girona com a Ciutat Educadora. La ciutat educadora ha d'exercitar i desenvolupar aquesta funció de manera paral·lela a les funcions tradicionals (econòmica, social, política i de prestació de serveis), amb una atenció especial a la formació, la promoció i el desenvolupament de tots els seus habitants. En aquest sentit, la tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ha manifestat que “aquesta és la ciutat que volem, una Girona educadora que protegeix i dóna valor als seus infants i adolescents”. 

Girona és membre de l’Associació de Ciutats Educadores des de fa 25 anys. Enguany, per primera vegada, se celebrarà a la ciutat la Setmana de les Ciutats Educadores, que tindrà lloc del 28 de novembre al 2 de desembre. Coincidint amb aquesta activitat, el dimecres 30 de novembre, Dia Internacional de les Ciutats Educadores, es farà la nova constitució del Consell d’Infants de Girona.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.