Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona modifica l'Ordenança municipal de civilitat per regular la venda de begudes alcohòliques durant la nit

L'objectiu de la nova proposta és poder fer front a les molèsties que causa als veïns aquesta situació.

El dilluns, 10 d’octubre, es va aprovar inicialment per ple la modificació dels articles 15 i 27 de l’Ordenança municipal de civilitat de Girona per introduir canvis en matèria de legislació sobre la venda de begudes alcohòliques durant la nit, concretament de 23 h a 8 hores.

La llei 8/1998, de 10 de juliol,de segona modificació de la Llei 20/1985, de 25 de juliol, de prevenció i assistència en matèria de substàncies que poden generar dependència, va regular, sobre la venta de begudes alcohòliques a la nit als locals de venda 24 hores, que fossin les ordenances municipals les que regulessin aquesta activitat. I, en el cas de Girona, això s’ha fet a través de l’Ordenança Municipal de Civilitat de Girona. 

Durant els darrers mesos la Policia Municipal ha rebut múltiples queixes de veïns sobre locals situats als barris de l’Eixample i Sant Narcís, entre d’altres, que efectuaven venda de begudes alcohòliques durant la nit i que provocaven molèsties importants al barri per sorolls, aldarulls i baralles. “Sense aquest canvi a l’ordenança, l’Ajuntament de Girona no tenia capacitat per fer front als problemes que patien els veïns i veïnes amb sorolls a altes hores de la nit, brutícia i bretolades contra propietats públiques o de la gent d’aquests barris”, ha dit la tinenta d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque. 

Arran de les queixes continuades, la Policia Municipal ha intensificat les inspeccions a aquests establiments i ha fet un seguiment exhaustiu amb patrulles policials durant la franja horària d’1 h a 6 hores de la nit. La regidora ha afegit que “aquest canvi pretén aconseguir quelcom bàsic per a la vida de la gent: poder descansar i no patir de manera reiterada comportaments incívics”. El volum de queixes relacionats amb algun d’aquests establiments ha superat el centenar de queixes i és un tema reiteratiu que apareix a les reunions periòdiques de seguretat a diferents barris de la ciutat. 

Fins ara només es podien aixecar actes per venda de begudes alcohòliques a menors i no existia cap regulació sobre la venta de begudes alcohòliques a les nits. Les modificacions es troben en període d’exposició pública, una vegada passi el termini establert, es procedirà a la seva aprovació definitiva al ple i des de llavors es podrà disposar de les eines sancionadores per vetllar per la correcta convivència i el descans dels veïns. Fins al moment, aquests establiments reunien grups de persones amplis durant tota la nit que provocaven els esmentats aldarulls reiterats a diferents barris de Girona.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.