Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Girona acull dijous vinent una nova edició de la Marató de Sang

La campanya de donació tindrà lloc el 13 d'octubre la Casa de Cultura de les 10 a les 14.30 h i de les 15.30 a les 21 h.

Girona acollirà aquest dijous, dia 13 d’octubre, una nova edició de la Marató de Sang. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Girona, tindrà lloc de les 10 a les 14.30 h i de les 15.30 a les 21 h a la Casa de Cultura. El Tarlà, símbol i referent de la ciutat, és la imatge escollida del cartell d’aquest any per convidar tots els gironins i gironines a participar a la Marató, que espera superar les 500 donacions. En la passada edició, a Girona hi van participar més de 400 persones. 

La presentació de la Marató de Sang 2016 s’ha fet aquest matí a l’encreuament entre el pont de Pedra i la rambla de la Llibertat. Hi han participat la regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau; el gerent territorial del CatSalut a Girona, Miquel Carreras; el cap de servei del Banc de Sang i Teixits de Girona, Joan Profitós, i el vicepresident de l’Associació de Donants de Sang de Girona, Blai Buisan. També han assistit a la presentació representants dels cossos de la Policia Municipal de Girona, dels Bombers de la Generalitat i de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona, a més de directius del Girona FC, encapçalats pel president de l’entitat, Delfí Geli, i personalitats diverses, com l’actor i director del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG), Martí Peraferrer, que ha conduït l’acte. 

“Vull agrair sobretot als que esteu avui aquí el fet de ser-hi, perquè això representa una mica que tots, un dia o altre, vinguem d’on vinguem, podem necessitar sang i, per tant, ens hem d’implicar en la Marató i no només participar-hi nosaltres, sinó estirar les persones del nostre entorn a participar-hi també”, ha remarcat la regidora Eva Palau. En la mateixa línia, el doctor Joan Profitós també ha fet una crida “a totes les persones que no han donat mai sang, que són moltíssimes” a formar part de la Marató i ha explicat que només un 6% de la població dóna la sang que es guarda als hospitals. Profitós ha marcat com a objectiu “arribar a fer més de 500 bosses, perquè ara fa molts anys que no s’hi arriba”. Per la seva banda, el representant de l’Associació de Donants de Sang de Girona, Blai Busan, s’ha afegit a la petició d’animar la gent a participar a la Marató però ha assenyalat que “cal que s’animin també a donar sang en altres moments de l’any”. 

La Marató vol convertir la donació de sang en una gran diada festiva i es per això que s’han organitzat un seguit d’activitats lúdiques, amb la implicació del teixit associatiu i empresarial de la ciutat i les institucions, com són un refrigeri, un marcador electrònic i música ambiental, que tindran lloc durant tot el dijous a la Casa de Cultura. 

Totes aquelles persones que vulguin participar-hi, si ho desitgen, podran reservar hora a través del web del Banc de Sang (www.donarsang.gencat.cat). Aquest any es comptarà de nou amb la dinamització de les jornades a través de les xarxes socials, a través de Twitter amb l’etiqueta #MSangGirona. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.