Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Es presenta a Girona l'exposició del Premi Catalunya d'Ecodisseny 2015

L'objectiu d'aquesta mostra, que es pot visitar fins al 21 d'octubre, és exhibir productes dissenyats amb criteris ambientals per tal de difondre el concepte d'ecodisseny i promoure'n el consum.

El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, el president del CILMA, Sergi Mir, i la representant del Departament de Prevenció de l’Agència Catalana de Residus de Catalunya, Yolanda Morcillo, han presentat aquest matí l’exposició del Premi Catalunya d’Ecodisseny 2015, una evolució del Premi Disseny per al Reciclatge que es convocava des de l’any 2001 i que reconeixia les estratègies d’ecodisseny lligades al vector residus-recursos. 

L’objectiu d’aquesta exposició, que es pot visitar fins al 21 d’octubre, és acostar l’ecodisseny als estudiants i als professionals de disseny i a la ciutadania en general, tot mostrant productes dissenyats amb criteris ambientals per tal de difondre el concepte d’ecodisseny i promoure’n el consum. 

La mostra, creada per la Generalitat de Catalunya, recull les candidatures guanyadores i les que van rebre una menció especial del jurat de l’edició 2015 i s’hi exhibeixen productes d’interès per a la ciutadania i especialment també pels ens locals en els àmbits de mobiliari urbà, jardineria i agricultura, construcció i edificació, entre altres. El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, ha volgut remarcat que “el bon disseny va lligat tant amb l’economia com amb l’ecologia i ens ha de permetre desactivar el concepte d’obsolescència programada”. En la mateixa línia, Sergi Mir, president del CILMA, ha destacat “la importància de plantejar aquest debat mediambiental a la ciutadania”. 

El Premi té cinc categories: Producte, Producte en Desenvolupament, Estratègia, Disseny Jove i Disseny euromediterrani i els articles guanyadors i que s’exhibeixen a la mostra són: en la categoria Producte, l’article “Cool Downlight”, una gamma de llums encastats amb tecnologia LED; en la categoria Producte en Desenvolupament, la “Cadira biennale”, un sistema de seients fractals i l’”Antivolabossa”, un element per evitar que les bosses d’escombraries de les papereres volin; en la categoria Estratègia, el “Kingali chair project”, una iniciativa que es va portar a terme a Ruanda i que consisteix a organitzar tallers en què es mostra com fabricar una cadira de rodes; en la categoria Disseny Jove “Invento”, un miniaerogenerador d’ús domèstic; i per últim, en la categoria Disseny euromediterrani, “Pep lemon”, una iniciativa per aprofitar cítrics amb compromís social. A part d’aquests cinc premis també s’hi exposen 11 mencions especials del jurat. 

L’ARC la cedeix de forma gratuïta a entitats públiques o privades que vulguin acollir-la temporalment.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.