Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

La veu dels joves serà al Pla Local de Joventut

Es programen diversos tallers participatius a diferents barris de la ciutat per incorporar la veu i les propostes de les persones joves a la redacció del Pla Local de Joventut 2016-2020.

La regidora de Drets Socials i Igualtat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, comenta entorn els tallers participatius que s’han programat amb motiu del procés de redacció del Pla Local de Joventut 2016-2020 de l’Ajuntament de Girona que “suposaran una ocasió immillorable per conèixer de primera mà quines són les necessitats i interessos dels joves de la ciutat a través de la seva participació directa en l’elaboració del Pla Local de Joventut. No concebíem la redacció d’aquest pla sense la veu dels joves”. 

Aquests grups de discussió estan dinamitzats per l’associació juvenil Batibull, entitat especialitzada en projectes d’intervenció en l’àmbit de les polítiques de joventut, i es basen en l’ús inicial de l’aplicació Kahoot. Aquesta aplicació fa preguntes que giren a l’entorn dels diversos eixos del Pla Local de Joventut com ara l’ocupació, la cultura, l’oci, la mobilitat o la cohesió social. L'aplicació Kahoot és un sistema de resposta basada en el joc, amb la qual s'obté un diàleg i retorn dels participants en temps real. Els joves han de respondre les diferents preguntes plantejades fent ús del seu propi mòbil i les seves respostes apareixen de manera simultània projectades en forma d'anàlisi estadística. Posteriorment, i segons les respostes obtingudes, s'aprofundeix en un debat reflexiu que és analitzat per definir les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats (DAFO) de les polítiques municipals de joventut de la ciutat. 

Durant aquesta setmana i la següent es faran tallers participatius a diferents emplaçaments que permetran conèixer l’opinió de joves de tota la ciutat i de procedència diversa. La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Elisabeth Riera, insisteix que “aquests tallers són una altra de les eines que tenim per incorporar els punts de vista de les persones joves al Pla Local de Joventut, juntament a una enquesta telefònica i un qüestionari via la web www.girona.cat/plajoventut”. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.