Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més de 20.000 persones passen per l'exposició "Girona plató"

La mostra, que va tancar divendres, es podrà tornar a veure del 29 d'octubre al 6 de novembre, coincidint amb les Fires de Sant Narcís.

El divendres passat, dia 30 de setembre, es va tancar la primera temporada de l’exposició “Girona plató”, instal·lada a la Casa Pastors des de mitjans del mes de juny. Al llarg dels 101 dies d’obertura, la mostra ha rebut 20.500 visitants, procedents d’arreu del món. “Girona plató” es podrà tornar a veure del 29 d’octubre al 6 de novembre, coincidint amb les Fires de Sant Narcís. 

El perfil de les persones que han visitat l’exposició és divers i va des del públic familiar fins als grans grups acompanyats de guia turístic, passant per parelles i petits grups de diferent tipologia: ciutadans de Girona a la descoberta de noves mirades sobre la seva ciutat, fans de sèries i/o de pel·lícules i actors, professionals del periodisme, turistes que buscaven noves maneres de visitar Girona, professionals del món del cinema i del rodatge o gent encuriosida per descobrir què hi ha darrere les claquetes dels directors o entre les línies dels guions, entre altres. 

Cal destacar la bona acollida del públic que ha visitat la mostra i els propis continguts de l’exposició. S’hi ha pogut admirar des d’armes, vestits, escuts i cascos dels personatges de la sèrie Joc de Trons fins a espais de photocall que permeten, per exemple, acompanyar l’actriu Ariadna Gil en la seva travessa del pont de Ferro, en una de les escenes més gironines de Soldados de Salamina. També s’ha pogut passejar pels elements evocadors d’una de les sèries més lligades a la història de Girona, la de la vida de la comtessa Ermessenda, que va posar la ciutat en línia amb els grans poders i amb la immensa força de l’espiritualitat medieval. Tot plegat, recollit i presentat amb un disseny acurat i atractiu, que ha creat espais memorables com la “sala dels guions”, on es copsa bé l’explosió d’imaginació que és el fet de pensar i concebre una idea cinematogràfica. 

“Més enllà de l’important impuls turístic, ‘Girona plató’ ha estat una bona eina de projecció internacional de la ciutat i ha permès mostrar, des d’una òptica ben diferent, la vàlua del patrimoni històric, artístic i cultural gironí; al mateix temps, ha posat de manifest un important patrimoni immaterial, a vegades imperceptible amb una visita convencional a la ciutat. Es tracta de l’essència, de l’esperit i del carisma que té Girona, aspectes que la converteixen en un escenari excel·lent per a múltiples històries, ja siguin reals o imaginades”, ha ressaltat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas. 

L’exposició es podrà tornar a visitar durant la setmana de Fires de Sant Narcís, del 29 d’octubre al 6 de novembre, en l’horari habitual d’11 a 18h i els diumenges i festius de les 11 h a les 14 h. Paral·lelament a la mostra, s’han organitzat tallers i activitats infantils, i taules rodones en les quals s’han pogut conèixer percepcions de la ciutat que tenen els cineastes que hi han rodat, els quals han destacat, entre altres coses, les facilitats i atencions que han rebut per poder fer els seus rodatges, la comoditat del fet de “rodar a casa”, o l’atractiu que ofereixen espais urbans poc convencionals i poc comuns, racons que van més enllà de la típica “postal“, i que, en canvi, expliquen molt bé Girona i el món que l’envolta. El cicle de taules rodones es clourà el proper 4 de novembre (19.30 h, sala d’actes del Col·legi d’Arquitectes a Girona), amb un espai de debat on diferents professionals del món de la història, l’arquitectura, el periodisme i l’art posaran en comú les seves visions de l’ús del patrimoni històric de Girona per fer cinema. 

L’exposició, promoguda per l’Ajuntament de Girona, ha estat gestionada pel Museu d’Història de Girona, el Museu del Cinema i la Girona Film Office. El comissariat ha anat a càrrec de Pep Prieto i Laura Merino. La recerca i la documentació de la mostra ha estat feta per Marta Sureda i Magalí Pons i els muntatges audiovisuals han anat a càrrec d’Òscar Valls. El disseny i la instal·lació són obra de Cristina Masferrer i Eva Micaló. 

Bona resposta dels visitants

La bona valoració dels visitants de la mostra ha estat un dels trets distintius de “Girona plató”. A més del ressò en mitjans de comunicació tant nacionals com internacionals i la presència destacada a les xarxes socials, els comentaris escrits al llibre de visites mostren aquesta bona resposta i acollida de les persones que han passat per la mostra. A continuació, en citem alguns exemples:

- “Una exposició fascinant que mostra com Girona ha estat utilitzada en moltes pel·lícules” (J. Anglaterra)

- “És tot fantàstic, us felicito. Això és fer ciutat” (JC. Girona)

- “Espectacular exposición, increíble la de lugares que tiene esta ciudad de cine”

( I. Espanya)

- “M’ha emocionat l’exposició” (A. Catalunya)

- “Una exposició molt bonica. Nosaltres som fans de Joc de Trons” (F et H. França)

- “M’ha agradat molt, i déu n’hi do quantes pelis!” ( N. Catalunya)

- “Felicitats, gironins, perquè demostreu ser artistes en totes les arts” (A. Terres de l’Ebre)

- “Bravo! Una excel·lent exposició!” ( CX. Taiwan)

- “Com a gran fan de Game of Trones, haig de dir que estic emocionada i que aquest lloc significa molt per a mi” ( E. Polònia)

- “M’encanta! I he participat en més de 4 de les produccions exposades!” (LL. Catalunya)

- “Muy bonito. El caminante blanco parece real. #elnortenuncaolvida. #nosabesnadajohnsnow.” (M. Espanya)

- “Gràcies, Girona, per haver estat un meravellós plató cinematogràfic tots aquests mesos que hem passat junts!” ( L i F. Itàlia)

- “Muy lindo y didàctico. Felicidades” ( R. Veneçuela)

- “Moltes gràcies per haver fet aquesta exposició, ha sigut extremament interessant poder saber quantes pel·lícules s’han rodat en aquesta ciutat. Les haig de veure totes!” (anònim. Ucraïna)

- “Winter is coming from Bilbao. Asko gustatu zaigu Girona” (U eta I. País Basc)

- “Molt interessant descobrir que hi ha hagut tantes localitzacions per al cinema a Girona! En moltes pel·lícules no ho sabia, les tornaré a veure per a trobar-hi Girona!” (RAH. Nova Zelanda)

- “Fascinant. Tornaré a veure “El Perfum”! moltes gràcies per l’exposició!” (K. Londres)

- “Ha estat una magnífica experiència. Realment bonic veure la ciutat des d’aquest punt de vista. Moltes gràcies als comissaris i moltes gràcies a l’Ajuntament de Girona. Des de Rússia, amb amor” (Anònim, Rússia)  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.