Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona vol liderar la contractació jove

El Servei Municipal d'Ocupació s'ha presentat a tres convocatòries del Servei d'Ocupació de Catalunya, que suposarien més d'1.000.000 € de subvenció i que crearien llocs de treball i/o formarien professionalment fins a 166 persones joves aturades de Girona.

L’Ajuntament de Girona, amb l’objectiu de combatre l’atur juvenil i incentivar la creació de llocs de treball de qualitat a la ciutat, s’ha presentat a tres convocatòries del Servei d’Ocupació de Catalunya, que suposarien més d’1.000.000 € de subvenció i que donarien feina i/o formarien professionalment fins a 166 persones joves aturades de Girona.

La primera i més novadora de les convocatòries consisteix en la contractació en pràctiques per part de l’Ajuntament, de persones de fins a 29 anys beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya. Les persones destinatàries dels contractes de treball, a més de ser beneficiaries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i constar inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO) al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, han d'acreditar la possessió d'un títol universitari o de formació professional de grau mitjà o superior o títols oficialment reconeguts com a equivalents, o d'un certificat de professionalitat, que els habilitin per a l'exercici professional, així com complir els requisits que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques.

L’Ajuntament de Girona s’ha presentat a aquesta convocatòria amb un programa ambiciós, que preveu la sol·licitud de 46 contractes de treball en pràctiques durant sis mesos a jornada completa, i que suposa un finançament de 506.000 € per part del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil. L’objectiu del programa és facilitar l’exercici pràctic dels coneixements adquirits pels joves al llarg del seu procés de formació acadèmica.

El treball que desenvoluparan aquests joves que estaran distribuïts en les diferents àrees, serveis i seccions de l’Ajuntament, els permetrà adquirir aptituds, consolidar coneixements i desenvolupar competències que els possibilitin la incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps. La primera tinenta d’alcaldia, Sílvia Paneque, ha comentat que “volem concentrar tots els esforços en pro de l’aposta pel treball de qualitat i, en aquest sentit, l’inici del programa Contractació en pràctiques de Joves és una aportació d’alt valor, i una prioritat de l’acció de govern de la ciutat en la seva lluita contra l’atur juvenil. Per la seva banda, el regidor d’Ocupació, Joaquim Rodríguez, ha afegit que “aquest programa té com a objectiu un dels col·lectius castigats per la situació de desocupació que venim arrossegant els darrers anys, les persones joves que finalitzen estudis reglats i que tenen dificultats per trobar la primera oportunitat dins el mercat laboral”.

La segona convocatòria és el programa Fem Ocupació per a Joves que consisteix en aportar experiència professional a través d’un itinerari d’orientació i formació vinculat a un contracte de treball de joves entre 18 i 29 anys, en empresa ordinària. S’han sol·licitat 176.000 euros per a 40 places per a joves a l’atur que disposin del Títol d’ESO, Batxillerat o d’un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o joves amb la corresponent equivalència a efectes laborals o acadèmics. Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, mitjançant la Conferència Sectorial de Relacions Laborals i d’Ocupació.

La tercera i darrera convocatòria és la del programa Joves per l’Ocupació, adreçat a persones joves en situació d’atur d’entre 16 i 25 anys amb baixa qualificació i/o dèficits formatius per realitzar actuacions d’orientació, tutorització, formació (en els àmbits de magatzem, cambrer/a, cuina, indústria alimentària i comerç) i adquisició d’experiència professional en empreses. La sol·licitud és de 338.240 euros per un total de 80 joves, per tal de facilitar la seva inserció laboral i fomentar el seu retorn al sistema formatiu. Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil. 

Paneque ha conclòs que “aquestes convocatòries són les primeres d’una sèrie d’iniciatives tant de l’Ajuntament de Girona com coparticipades que busquen mobilitzar tots els esforços per canviar el mercat laboral i oferir oportunitats a diferents perfils”.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.