Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

500 alumnes d'instituts de secundària de la ciutat visitaran l'exposició "Febre del divendres nit" programada per Salutacció a Els Químics Espai Jove

Es tracta d'una mostra interactiva per treballar a través d'un joc de rol que simula una sortida nocturna, les conductes de risc associades a les nits de festa relacionades amb el consum d'alcohol i altres drogues, la conducció i les relacions sexuals.

Segons l’enquesta ESTUDES de 2014 a Catalunya, la tendència entre els joves de 14 a 18 anys a un consum abusiu de drogues continua augmentant de forma preocupant. les drogues més consumides pels estudiants d’educació secundària de 14 a 18 anys van ser l’alcohol, el tabac i el cànnabis. El 78,9% havia consumit begudes alcohòliques alguna vegada a la vida, el 45,5% tabac i el 37,1% cànnabis. Un de cada quatre joves de 14 a 18 anys s’havia emborratxat i un de cada tres havia consumit 5 begudes alcohòliques seguides en menys de dues hores durant l’últim mes.

Per això, l’exposició “Febre del divendres nit”, que es podrà visitar a Els Químics Espai Jove fins al 27 d’octubre, i busca estimular la reflexió crítica sobre aquestes conductes i afavorir l’adopció de decisions que permetin gaudir de la nit sense comprometre la salut pròpia ni la d’altres persones. “És cabdal que els i les joves tinguin informació suficient per valorar el consum d’alcohol i les conseqüències que es desprenen d’aquest. Aquesta és la finalitat de Febre del divendres nit, proporcionar aquesta informació en una franja d’edat especialment sensible per la possibilitat de l’inici a aquest consum”, ha comentat la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Elisabeth Riera.

La proposta, que va ser oferta a la guia de recursos educatius d’aquest any, serà tot un èxit, ja que es calcula que un mínim de 500 alumnes de 4rt d’ESO i de cicles formatius de la ciutat la visitaran al llarg d’aquestes quatre pròximes setmanes, just abans de l’inici de les Fires de Sant Narcís. L’exposició ha estat programada per Salutacció, la Taula de Salut Jove de Girona que està constituïda per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, l’Ajuntament de Girona, Creu Roja Joventut, l’Associació Comunitària Anti-Sida de Girona, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Universitat de Girona.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.