Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Raíz, Oques Grasses, Berri Txarrak i Bombino, caps de cartell de la programació musical de les Fires de Sant Narcís 2016

L'escenari de Sant Feliu es consolida com un espai intimista amb espectacles singulars com els de Ramon Mirabet, Joana Serrat, Xavi Sarrià i Feliu Ventura o Maria Arnal i Marcel Bagés.
Les propostes de dia de La Copa tornen a agafar protagonisme gràcies als concerts per al públic infantil i a les actuacions programades dins els Vermut Rock de la Comissió de la Copa.

La Raíz, Oques Grasses, Berri Txarrak i Bombino seran els caps de cartell dels deu dies de programació musical de les properes Fires de Sant Narcís, que començaran el divendres 28 d’octubre i acabaran el diumenge 6 de novembre. La Copa seguirà sent un any més l’escenari principal de la programació, però es consoliden els altres espais musicals a la ciutat amb una oferta diversa i adreçada a diferents tipus de públic. Enguany es fa de nou una aposta per la descentralització de les activitats de Fires i es faran actuacions musicals en barris de la ciutat, com les del mercat especial de La Volta a Sant Narcís, la de la Girona Banda Band al parc del Migdia o el concert amb DJ a la frontissa de Santa Eugènia. 

“Hem obert la programació musical als barris, amb aquestes tres noves ubicacions, i ens hem de felicitar per això. En els propers anys, el que volem és anar obrint no només la programació musical, sinó també la festa major del poble, a la ciutat, per tal que es pugui viure a tots els barris”, ha assenyalat la regidora de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, que també ha afegit també que s’ha continuat apostant “per una programació musical de qualitat, amb grups capdavanters del panorama nacional, però també amb grups artísticament interessants, tot i que no siguin tan coneguts, i amb grups emergents”. 

La música serà present a les Fires des del primer minut, amb l’actuació dels festius Always Drinking Marxing Band el divendres 28 d’octubre a la plaça del Vi després del pregó dels Marrecs de Salt. La primera nit de Fires es podrà escoltar a La Copa un dels grups catalans revelació de l’any, Animal, precedint un dels fenòmens musicals del país dels darrers temps: Oques Grasses. Cal ressaltar que la vigília de Fires, el dijous 27 d’octubre, el cantant de Huelva Manuel Carrasco presentarà el seu sisè àlbum, Bailando el viento, a l’Auditori de Girona amb totes les entrades venudes. 

El dia de Sant Narcís començarà també amb música de bon matí. L’últim concert a Girona de la formació actual de Macedònia a La Copeta; el cada cop més popular Vermut Jazz del Sunset Jazz Club, o l’esperat i tradicional concert de La Principal de la Bisbal a l’Auditori donaran el tret de sortida a la jornada més nostrada de les Fires. La Principal repetirà actuació per partida triple al llarg de la diada, ja que a l’actuació mencionada s’hi ha de sumar l’audició de sardanes que faran a la plaça del Vi a les 17 h i el concert que oferiran a les 22 h per estrenar l’envelat de la plaça de Miquel de Palol aquest 2016. La Comissió de La Copa aposta de nou enguany, per tercer any consecutiu, amb una programació musical de dia de l’espai més popular de les Fires amb una nova proposta de Vermut Rock. The Basement seran els encarregats de posar música el migdia de Sant Narcís a la zona de les tradicionals barraques de La Copa. 

El 29 d’octubre és també el dia assenyalat en el calendari per als amants de les havaneres, amb l’esperat concert del grup Terra Endins a les escales de la Catedral. La jove i prodigiosa veu de Paula Valls i el vibrant espectacle en directe d’un dels músics del moment, Ramon Mirabet, donaran el tret de sortida al programa de concerts de Sant Feliu d’aquest any el mateix dia. Els grups Korxea, No More Lies i The Movement tancaran la segona jornada musical de les Fires a La Copa. 

En el primer diumenge de Fires arribarà el torn de les audicions de sardanes a la plaça de la Constitució, amb la Cobla La Selvatana i la Jovenívola de Sabadell. La Copa tornarà a ser protagonista de la música aquest dia, amb el Vermut Rock de migdia amb Slavedown i amb els concerts de dues formacions de les comarques gironines a la nit: els garrotxins Teràpia de Shock i els calongins Orquestra Diversiones. 

La vigília de Tots Sants serà la nit rockera a la Copa, amb les actuacions de Smoking Souls i Berri Txarrak. Unes hores abans, el folk de la vigatana Joana Serrat i la guitarra de Xarim Aresté oferiran les seves propostes a l’escenari de Sant Feliu. A l’envelat de la plaça de Miquel de Palol, l’Orquestra Maravella farà una actuació doble amb concert (19 h) i ball (22 h). A mitja tarda (18.30 h), Bateria de Girona farà vibrar els carrers de la ciutat amb una rua que sortirà dels Banys Àrabs i acabarà a la plaça de Sant Feliu. 

El Concurs de Colles Sardanistes del GEiEG amb l’actuació de la Cobla Ciutat de Girona i les audicions de sardanes amb la Cobla Sant Jordi i la Cobla Montgrins posaran les notes musicals el dia de Tots Sants. Per arrodonir la jornada, la Girona Banda Band s’encarregarà de posar ritme al parc del Migdia, l’espectacle Little Swing de País de Cotó farà ballar els nens i nenes a la Copeta i el Cor Maragall farà el tradicional concert de Fires a l’Auditori. 

La Parada 360 de l’Estació Espai Jove, amb Steve Smyth, Paula Grande i The Loop, posarà el toc musical a les activitats programades el dimecres 2 de novembre, l’únic dia sense actuacions als escenaris principals, a banda del dia del tancament, el diumenge 6 de novembre. 

El dijous de Fires –enguany 3 de novembre- serà de nou el dia amb empremta techno de les festes de la ciutat. La col·laboració amb l’escola EUMES portarà de nou DJ de prestigi d’arreu del món a Girona. Aquest any una de les novetats és que hi haurà dos escenaris EUMES: un de tarda a la frontissa de Santa Eugènia –on es podran escoltar sessions d’alumnes d’EUMES i de DJ com Scoom Legacy, Fernando Lagreca, Varelive, Alexander Kowalski i Cristian Smith- i un de nit a la Copa –amb el DJ Josh Wink, el DJ The Hacker i alumnes d’EUMES com a teloners. El dijous serà també la nit en què s’escollirà el guanyador del Concurs Intro 2016, ja que els tres grups finalistes d’enguany actuaran a l’escenari de Sant Feliu. 

El segon divendres de Fires serà el dia de Ciutat de Festivals. També com a novetat aquest 2016 la marca dels festivals de Girona proposarà una programació a l’escenari de Sant Feliu a més de les actuacions a la Copa. A Sant Feliu s’hi podran escoltar la Black Music Big Band i La Dinamo Statik Funk Explosion, mentre que a la Copa hi haurà Funkystep & The Sey Sisters i Bombino, una de les sensacions de la música africana dels últims temps. El mateix divendres, a l’envelat, el sopar popular de Fires precedirà l’actuació de l’Orquestra Selvatana. A la tarda, les bandes participants a la Girona Gran Parade recorreran els carrers de la ciutat per acabar a la plaça de Sant Feliu a les 19.30 h. 

El dissabte 5 de novembre serà l’últim dia sencer amb programació musical de Fires a tots els espais. La pedagoga, musicoterapeuta i cantant de temes infantils Dàmaris Gelabert posarà les notes musicals a La Copeta per acomiadar aquest espai de música infantil i familiar fins l’any vinent. Anchord seran els encarregats de cloure també el cicle de concerts Vermut Rock de l’espai de La Copa de dia. L’Orquestra Montgrins abaixarà el teló de l’envelat enguany amb el concert de les 19 h i la proposta de ball de les 22 h. El mateix dissabte, l’Auditori de Girona serà l’escenari del concert de Jorge Drexler. 

Un mercat especial de La Volta a Sant Narcís –programat un cap de setmana abans de l’habitual per coincidir amb les Fires- posarà música tot el dia, amb Minerva i Howlin’ Dogs, a la plaça de l’Assumpció. L’escenari de Sant Feliu serà, aquesta jornada, escenari de dues actuacions especials. Per una banda, a les 18 h tindrà lloc la proposta singular del Projecte Boomerang, que enguany acollirà un concert de The Risas. Per altra banda, al vespre, Maria Arnal i Marcel Bagés tenyiran l’espai d’una atmosfera intimista i colpidora, que rematarà l’espectacle ple de records, emocions i experiències cantat i relatat per Xavi Sarrià i Feliu Ventura. Per tancar el dia i les Fires, un dels grans grups dels moment, La Raíz, actuarà a La Copa. Ebri Knight s’encarregarà de fer-los de teloners en aquesta darrera jornada musical de la programació d’aquest 2016. El diumenge 6 de novembre es podrà gaudir de l’audició de sardanes de la Selvatana a la plaça de la Constitució. 

Tots els concerts de La Copa començaran a les 23 h, els de Sant Feliu a les 20 h i els de l’envelat a les 22 h. Consulteu la programació detallada al document adjunt. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.