Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Arxiu Municipal de Girona manté la presidència del Photographic and Audiovisual Experts Group

El Consell Internacional d'Arxius (ICA) ha escollit el tècnic municipal David Iglésias com a substitut del cap de l'AMGi, Joan Boadas, que fins llavors havia estat el president del grup.

L’Arxiu Municipal de Girona ostentarà, quatre anys més, la presidència del Photographic and Audiovisual Experts Group (PAAG). El Consell Executiu del Consell Internacional d’Arxius (ICA) ha escollit recentment el tècnic del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l’Ajuntament de Girona, David Iglésias, per ocupar el càrrec per al període 2016-2020. Des del 2010, el president d’aquest grup era el cap del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) de l’Ajuntament, Joan Boadas. 

Com a president del PAAG, Iglésias serà també responsable de l’ICA en el Coordinating Council of Audiovisual Archives Associations (CCAAA), que és l’organisme que coordina en l’àmbit internacional les principals associacions professionals en l’àmbit dels arxius audiovisuals. 

El Grup d’Experts sobre Arxius Fotogràfics i Audiovisuals (PAAG) va ser creat l’any 2010 amb l’objectiu d’enfortir el paper de l’ICA amb relació al patrimoni fotogràfic i audiovisual. El PAAG està constituït per un comitè director format per vuit membres, representants de diferents països (Brasil, Burundi, Estats Units, Singapur, Alemanya, França i Catalunya), que configuren una representació geogràfica mundial àmplia dels arxivers especialistes en aquest camp. 

La decisió d’escollir David Iglésias com a nou president del PAAG es va prendre en el darrer Congrés de l’ICA, que va tenir lloc a Seül (Corea del Sud) del 5 al 10 de setembre. En el transcurs del mateix congrés, Joan Boadas va ser reelegit per al període 2016-2020 com a membre del Comitè Executiu del PCOM (Programme Comission), que és l’òrgan que dirigeix el programa tècnic i professional del ICA, incloses les branques regionals, les seccions professionals i els grups d’experts. La seva missió consisteix a preparar i executar els programes professionals i tècnics de l’ICA, d’acord amb el que estableix la seva constitució i reglament i d'acord amb les necessitats dels membres de l’ICA i els seus objectius estratègics. Boadas forma part d’aquest Comitè Executiu des del febrer de 2013. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat “la importància que per a la ciutat tenen aquests nomenaments i la responsabilitat que comporten, perquè suposen un reconeixement a una tasca professional que l’Ajuntament impulsa des de fa temps. Aquesta presència internacional permet donar a conèixer la gestió feta pels professionals de l’Arxiu Municipal i, alhora, els permet estar al corrent de l’evolució i les transformacions en l’àmbit de l’arxivística i la gestió dels documents”. 

Seguint amb la participació internacional dels tècnics arxivístics municipals, cal ressaltar també que el cap de Gestió Documental i Arxiu de l’Ajuntament de Girona, Lluís-Esteve Casellas, participa en el projecte internacional InterPARES Trust, que té per objectiu generar coneixement entorn de la preservació de documents digitals en el núvol. El projecte, que té una durada de 5 anys (2013-2018), compta amb 7 equips continentals (Àfrica, Àsia, Australàsia, Europa, Llatinoamèrica i Amèrica del Nord); 1 equip transnacional d’organitzacions internacionals; 16 països europeus (Alemanya, Anglaterra, Bèlgica, Catalunya, Croàcia, Escòcia, França, Israel, Itàlia, Noruega, Portugal, Rússia, Suècia, Suïssa, Turquia i Ucraïna); més de 70 institucions adherides, i més de 250 investigadors i col·laboradors d’arreu del món. La participació de l’Ajuntament de Girona recau en Lluís-Esteve Casellas que dirigeix l’estudi de cas sobre la incidència en la gestió municipal dels serveis electrònics compartits en el núvol entre les diferents administracions públiques. “Aquests reconeixements internacionals són el resultat d’un treball en equip en el qual participen tots els membres de l’Arxiu Municipal. Sense la implicació de tothom seria impossible que una ciutat de les dimensions de Girona tingués aquest protagonisme en l’àmbit internacional”, ha afirmat el cap de l’SGDAP, Joan Boadas. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.