Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Festival de Cinema de Girona projectarà més de 300 pel·lícules de 130 països

Dimecres comença la 28a edició del festival, que s'allargarà fins al dissabte 1 d'octubre. Vuit seccions configuren la mostra, que es podrà veure als Cinemes Albèniz, la Casa de Cultura o al Centre Cultural La Mercè, entre altres.

A partir de dimecres i fins aquest dissabte, dia 1 d’octubre, la 28a edició del Festival de Cinema de Girona projectarà 300 pel·lícules de 130 països diferents, resultat d’una selecció de més de 9.000 pel·lícules inscrites. La inauguració tindrà lloc dimecres a les 8 del vespre als Cinemes Albèniz Centre amb la projecció de diferents curtmetratges, entre els quals cal destacar White Walls, de Peter Welter, productor a l’Estat espanyol del rodatge de Joc de Trons. Durant els quatre dies, la ciutat donarà la benvinguda a directors, actors i professionals dels cinc continents per tal d’impulsar el talent del sector, reconèixer les millors iniciatives i posicionar Girona en el mapa cinematogràfic mundial. 

El festival s’estructurarà en vuit seccions (Curtmetratge internacional, Documental internacional, Experimental, Webseries, Videoclips, Jewish Film Festival, Handicapped i Infants) i les diferents projeccions es podran veure a diversos espais, entre els quals la Casa de Cultura, el Centre Cultural la Mercè, els Cinemes Albéniz, la Fundació Valvi o el Centre Bonastruc ça Porta. L’entrega de premis tindrà lloc el darrer dia del festival a dos quarts de vuit del vespre al Centre Cultural La Mercè. Una de les novetats d’enguany és el nom del guardó a la millor música, Premi Xavier Cugat, ja que la seva reeixida trajectòria l’ha convertit en un gironí universal. 

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha manifestat a la presentació d’aquest matí del festival que “l’art audiovisual ha de tenir un paper fonamental dins de Ciutat de Festivals com a element d’exhibició, però també de promoció”, alhora que ha destacat l’interès que han mostrat els gironins per aquest art, com demostren les 19.000 visites a l’exposició “Girona plató”. 

La clausura del festival anirà a càrrec de la pel·lícula Amor adolescente, que va ser rodada fa cinquanta anys a Girona, amb el guió de l’escriptor Josep Maria Gironella, i que ha estat restaurada per a l’ocasió. Es projectarà el dissabte 1 d’octubre a les sis de la tarda als Cinemes Albéniz. 

Cada any el festival ret homenatge a una figura rellevant vinculada a Girona que destaca per la seva aportació al món del cinema. La direcció ha decidit dedicar-lo en aquesta ocasió a dos directors que han mort aquest any: Uma Ysamat, destacada actriu, pianista i cantant que va dirigir diverses pel·lícules que varen acumular premis al Festival de Cinema de Girona, i Jaume Casas, director de cinema, vinculat al gènere undeground. 

Per a més informació i programa podeu consultar el web del Festival de Cinema.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.