Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona comptarà a l'octubre amb una llançadora d'ocupació

L'Ajuntament de Girona, la Fundació Santa María la Real i la Fundació Telefónica han col·laborat conjuntament per posar en marxa aquest programa a la ciutat, pel qual compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

La tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Habitatge i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque; el director de la Fundació Telefónica Catalunya, Joan Cruz; el director d’Administracions Públiques i Empreses de Telefónica a Catalunya, Enrique Santiago; i la tècnica del programa Llançadores a la Fundació Santa María la Real, Marta Prieto, han anunciat aquest matí que Girona comptarà a finals d’octubre amb una llançadora d’ocupació que servirà per ajudar 20 persones a reforçar les habilitats professionals i a conèixer noves eines d’accés al mercat laboral. 

El programa Llançadores s’adreça a persones en situació d’atur i que tinguin entre 18 i 59 anys. Al marge d’aquests requisits, no es busca un perfil concret, ja que hi podran participar persones amb estudis bàsics, persones que procedeixin de formació professional o batxillerat o persones amb diplomatures o llicenciatures universitàries. De la mateixa manera, no se sol·licita experiència en un sector determinat, sinó que la participació està oberta a persones amb trajectòries d’àrees laborals diferents. 

“L’Ajuntament de Girona treballa per articular tots els canals i els recursos possibles per fer front a la situació d’atur dels seus ciutadans i les Llançadores es plantegen com una molt bona opció per donar una resposta adequada a les necessitats de les persones que busquen posicionar-se en el mercat de treball, augmentat la seva capacitat d’ocupabilitat mitjançant l’entrenament d’habilitats i competències transversals”, ha remarcat la regidora Sílvia Paneque. 

El director de la Fundació Telefónica Catalunya, Joan Cruz, ha destacat que “les llançadores són un clar exemple de com les persones s’organitzen de forma solidària amb una missió molt clara: canviar l’actitud en la cerca de feina, evolucionar personalment i professionalment, i aconseguir una oportunitat de futur al mercat de treball per a tots els integrants. Amb aquestes garanties d’èxit i bons resultats arribem ara a Girona”. 

Per la seva banda, la tècnica del programa a la Fundació Santa María la Real, Marta Prieto, ha explicat que “cada llançadora estarà integrada per un equip molt heterogeni per fomentar la cultura col·laborativa. Busquem perfils diferents, que s’ajudin els uns als altres a buscar feina, amb noves tècniques i eines que s’ajusten a les necessitats de les empreses i del nou mercat”. Prieto ha recordat que la Fundació Santa María la Real ha impulsat 240 llançadores arreu de l’Estat des del 2013 fins ara, amb prop de 5.000 participants i un percentatge d’inserció del 60%. 

Les persones que siguin seleccionades es reuniran diversos dies a la setmana, durant un període de cinc mesos, al Servei Municipal d’Ocupació, espai cedit per l’Ajuntament per al programa. Guiats per una persona tècnica, duran a terme sessions de coaching i intel·ligència emocional; dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca de feina 2.0; entrenament d’entrevistes personals; elaboració de mapes d’ocupabilitat; visites a empreses; reunions amb emprenedors, i processos d’intermediació laboral amb responsables de recursos humans. 

Inscripcions fins al 21 d’octubre

Les persones interessades a participar en el programa tenen temps per apuntar-s’hi fins al 21 d’octubre i ho poden fer virtualment a través del web de les Llançadores d’Ocupació (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o de manera presencial al Servei Municipal d’Ocupació.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.