Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona presenta un projecte per impulsar el sector econòmic de la bicicleta

L'Ajuntament de Girona presenta un projecte per impulsar el sector econòmic de la bicicleta.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, van presentar ahir el matí el projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) per al desenvolupament del sector econòmic de la bicicleta a Girona i el seu entorn territorial. Les accions previstes al projecte tenen un pressupost estimat de 1.932.017’69 euros (IVA inclòs) i el període d’execució és de quatre anys (2017-2020). 

“Amb aquest projecte perseguim que Girona sigui la capital del ciclisme, però no només en els àmbits ludicoturístic i esportiu, sinó també pel que fa a la promoció i el desenvolupament econòmic, i tenint en compte sempre el medi ambient i la sostenibilitat”, va subratllar l’alcaldessa, que va assenyalar que aquest és un “projecte ambiciós” que marca “una de les línies estratègiques” de la ciutat en els propers anys i que tindrà “beneficis importants per al territori”, concretament per a la xarxa pedalable, per a la mobilitat i la seguretat i per l’aposta per la dinamització d’un sector que, tal com va definir Madrenas, “no m’atreviria a dir que és emergent, sinó que diria que tendeix a la consolidació”. 

Les actuacions que preveu el PECT es divideixen en dues operacions: la de coordinació –de caràcter preeminentment administratiu- i la de creació de la plataforma de desenvolupament del sector econòmic de la bicicleta. Aquesta segona fase inclou, entre d’altres, la creació de l’oficina de gestió i foment del sector econòmic de la bicicleta i la posada en marxa d’una prova pilot d’innovació i millora de la seguretat ciclista en les rotondes. 

La regidora Glòria Plana va fer referència a aquests dos punts i va explicar que s’estudia convertir l’Hotel Inform, ubicat a l’esplanada de la Copa, en aquesta oficina que centralitzaria les accions de la plataforma. Pel que fa a la rotonda escollida per fer la prova pilot, Plana va assenyalar que es preveu fer-ho a la plaça de Salt. “L’objectiu és convertir Girona en un dels centres nacionals i internacionals de referència en el sector de la bicicleta”, va remarcar la regidora, que va afegir que es va escollir fer el projecte sobre aquest àmbit “perquè vam pensar que era un sector a l’alça, en expansió i amb un gran potencial que calia impulsar des de les seves múltiples dimensions econòmiques per tal de crear sinergies, fer emergir a noves empreses i consolidar les existents”. 

Igual com el projecte d’especialització i competitivitat territorial de les indústries culturals i creatives de l’àrea urbana de Girona, que es va presentar el mes de juliol, aquesta proposta s’ha presentat al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, que l’ha de valorar en els propers mesos –juntament amb els altres PECT dels municipis catalans que n’hagin presentat– i decidir en quins projectes es destinen els fons FEDER provinents d’Europa. El projecte s’ha elaborat conjuntament amb una trentena d’entitats del sector, agents públics i privats que conformen la Taula del sector econòmic de la bicicleta i entitats participants no beneficiàries, com el Consorci de les Vies Verdes, l’associació Mou-te en Bici, Càritas – Ecosol, l’Ajuntament de Vilablareix i l’Ajuntament de Celrà.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.