Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Diputació, la Generalitat i l'Ajuntament de Girona commemoren conjuntament la Diada de Catalunya

L'acte, que va tenir lloc al pati de la Diputació, va acabar amb la interpretació de El cant dels ocells i Els segadors, interpretats per professors del Conservatori de Música Isaac Albéniz.

La Diputació, l’Ajuntament de Girona i la Generalitat han celebrat conjuntament la Diada Nacional de Catalunya, com ja és habitual entre les tres institucions. A l’acte, que va tenir lloc ahir al pati de la Diputació, hi van assistir diverses autoritats, entre els quals Miquel Noguer, vicepresident primer de la Diputació de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Eudald Casadesús, delegat del Govern de la Generalitat a Girona, així com diputats, senadors, els presidents dels consells comarcals del Gironès i del Pla de l’Estany, alcaldes, regidors i una nodrida representació de la societat civil i empresarial gironina.

En els respectius parlaments, Miquel Noguer, Marta Madrenas i Eudald Casadesús han coincidit en destacar la importància de la democràcia i a la unitat en l’objectiu de sumar voluntats que portin a Catalunya cap al seu objectiu de país. Concretament, Miquel Noguer ha dedicat unes paraules d’enaltiment de la cultura i la tradició catalanes. I ha continuat referint-se a la Diada de Catalunya com un dia «que tornarà a projectar a tot el món la imatge cívica dels nostres carrers i places plens a vessar, la imatge de la nostra personalitat pacífica però tossuda i els anhels de molts catalans de trobar definitivament un nou horitzó polític que ens permeti desenvolupar-nos amb totes les nostres potencialitats». Al seu torn, Marta Madrenas ha fet una darrera crida a la mobilització ciutadana, i ha aprofitat el discurs de la Diada per reclamar «un nou estat que sumi, que sigui ric en valors, i que ens garanteixi la dignitat com a poble». L’alcaldessa ha insistit que l’Ajuntament de Girona està al costat del Parlament, «i la majoria d’ajuntaments del nostre país no fallarem aquesta lluita comuna», destacant la unitat com a garantia per assolir la independència de Catalunya. Eudald Casadesús ha assegurat que no hi ha cap més sortida que un estat sobirà i ha volgut reiterar que «la nostra manera de fer és democràcia, diàleg, legalitat, civisme, esperit pacífic, àmplies majories i respecte a les minories». També ha recordat que del que es tracta és de sumar i aplegar el màxim de voluntats pel dret a decidir «perquè és l’exercici de la democràcia en estat pur. Per això tornem a dir que el fet que la democràcia es manifesti amb naturalitat no pot espantar, ni tan sols preocupar, a ningú amb principis democràtics sòlids i ben fonamentats».

L’acte commemoratiu va acabar amb una actuació musical de Josep Bassal i Maria Figa, professors del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, que han interpretat Et recordem, la sardana de Lluís Albert dedicada a Pau Casals; Mar Plana, de Juli Garreta i els tradicionals El cant dels ocells i Els segadors.  

FONT: Diputació de Girona

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.