Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

La depuradora de Girona retira cada mes 7,43 tones de tovalloletes humides i altres deixalles no solubles

L'Ajuntament de Girona engega la campanya "El vàter no és una paperera" amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre els problemes que genera l'abocament de residus als lavabos.

El vicealcalde i regidor d’Associacions, Participació i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha presentat aquest matí la campanya “El vàter no és una paperera”, que impulsa l’Ajuntament de Girona amb l’objectiu conscienciar la ciutadania dels problemes que genera l’abocament de les tovalloletes humides i altres residus no solubles (com compreses, tampons, bastonets per a les orelles o preservatius) a través dels vàters. A partir d’aquest mes, els ciutadans de Girona rebran un tríptic informatiu sobre la campanya juntament amb la factura de l’aigua.

Els principals problemes que genera l’abocament de les tovalloletes humides pels vàters són els embussos en les canonades -tant les de les comunitats de veïns com les del clavegueram públic-; els abocaments d’aigües residuals al medi; els problemes en el procés de tractament a les estacions depuradores, o l’increment del cost del servei de manteniment del clavegueram, que es finança amb taxes públiques “i que acabem pagant tots els ciutadans”, afirma el regidor Berloso. En aquest sentit s’estima que a tota Europa aquest problema suposa una despesa anual d’entre 500 i 1.000 milions d’euros, principalment a causa de les avaries provocades a les depuradores.

“El problema principal és el llarg temps que necessiten les tovalloletes per degradar-se i la confusió que crea l’etiquetatge comercial d’aquests productes, ja que el problema no és l’abocament d’una sola tovalloleta, sinó l’abocament conjunt de tovalloletes per part de la ciutadania”, ha explicat el regidor Eduard Berloso, que ha recordat que el consistori engega aquesta campanya per sensibilitzar “els ciutadans i ciutadanes del problema que generen les tovalloletes i de la importància de prendre’n consciència per evitar perjudicis propis i conseqüències tant per a la ciutat com per al medi, a causa també dels productes químics que porten”.

Es calcula que cada mes l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Campdorà retira 7,34 tones de residus que contenen, principalment, tovalloletes humides. Actualment la depuradora dóna servei a 9 municipis del Gironès (Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Vilablareix, Fornells de la Selva, Aiguaviva, Palol de Revardit i Bescanó) amb una càrrega de població d’uns 190.000 habitants.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.