Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La cinquena edició del Milestone Project tornarà a convertir Girona en la capital mundial de l'art urbà

El festival tindrà lloc del 9 al 17 de setembre i passaran per la ciutat noms reconeguts internacionalment com SpY, Eltono, Nano 4814 o 3ttman.

El Milestone Project arriba a la cinquena edició consolidat com a festival urbà d’art contemporani i amb l’objectiu principal de connectar cultura i societat, sense prejudicis i a partir de la transformació de l’espai públic. Enguany, el festival tindrà lloc del 9 al 17 de setembre i s’estructurarà en dos eixos principals: l’art urbà i el pensament. 

D’aquesta manera, Girona acollirà el work in progress d’alguns dels artistes internacionals d’art urbà més rellevants, així com una jornada de pensament estructurada al voltant del concepte d’aura en l’obra d’art. Noms com Eltono, 3ttman, Nano 4814, Nuria Mora, Luce Pelucas, Anna Taratiel o SpY convertiran Girona, per uns dies, en la capital mundial de l’art urbà. Ho faran a través de murals de gran format però també a través d’instal·lacions artístiques i, per primera vegades, també es portarà a terme una de les intervencions a la ciutat veïna de Sarrià de Ter. 

“El Milestone Project el que pretén és deixar a la ciutat una imatge, una forma de pensar, actual, diferent, atrevida, que és el reflex de pensament en moment actual”, ha afirmat el tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, que ha afegit que aquestes obres “seran el patrimoni del nostre futur”. A la presentació del festival, que ha tingut lloc aquest matí, hi ha participat també els responsables del Milestone Project Girona Xavier Masó i Ignacio Moltó, i l’arquitecte paisatgista de l’estudi EMF i promotor del Projecte de la Vora, Martí Franch. 

A més, aquest any se seguirà ampliant i treballant a l’espai Sotavies Urban Gallery, que acabarà acollint més d’una trentena d’obres vives i es convertirà en un museu urbà accessible a tothom. Pel que fa a l’apartat de pensament, el 17 de setembre es farà una conferència al Centre Cultural La Mercè en la qual ponents com Oriol Leira, Anna Quintanas, Perejaume, Joan Vergés i Ignacio Castro Rey debatran al voltant del concepte d’aura en l’obra d’art. 

Participació en el projecte de les ribes dels rius 

Buscant implicant-se encara més en el desenvolupament de la ciutat, Milestone Project participarà enguany en l’ambiciós projecte de les ribes dels rius de Girona, que està desenvolupant actualment l’estudi d’arquitectura del paisatge EMF en col·laboració amb l’Ajuntament de Girona. La idea té com a objectiu treballar per crear una trama de camins al voltant de la ciutat, creant espais “naturbans” de proximitat i millorant-ne la biodiversitat.. En el marc d’aquesta filosofia, Milestone proposta que dos artistes del festival, el fràncès Eltono i la madrilenya Nuria Mora. 

Els dos artistes, fundadors del mític col·lectiu artístic L’Equip Plàstic, tornaran a treballar plegats després de lustres sense fer-ho. En coordinació amb l’equip tècnic i de brigades de l’Àrea de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, instal·laran dins el riu Ter la seva obra, que consistirà en un seguit d’instal·lacions cinètiques que es mouran amb el curs de l’aigua. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.