Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona obre la pàgina d'Igualtat de gènere al web municipal

Les polítiques d'Igualtat de gènere, que han tingut un impuls a la ciutat amb la constitució del Consell d'Igualtat de gènere i l'aprovació del Reglament d'Igualtat Municipal, ja tenen un apartat propi al web del consistori.

En el marc de la implementació del Reglament de Polítiques d’Igualtat de Gènere aprovat l’11 d’abril d’aquest mateix any al plenari gironí, que té com a objectius incloure la perspectiva dels gèneres o bé la reparació del dèficit de coneixement de l’aportació de les dones a la ciutat, l’Ajuntament de Girona ja té un apartat específic dedicat a les persones i a la societat que treballen per la igualtat entre homes i dones. 

Sílvia Paneque, primera tinent d’alcalde, posa en valor que “l’Ajuntament de Girona sumi una nova proposta per tal que totes les persona, amb independència del gènere o de qualsevol altra condició, tingui els mateixos drets. La igualtat de gènere avui ja té pàgina pròpia al web municipal com a prioritat de govern que és en aquest mandat”. 

A la pàgina s’hi accedeix per temàtica o bé a partir de l’enunciat “Igualtat de gènere”. A partir d’aquí, són novetat una pàgina pel Consell d’Igualtat de Gènere, de recent constitució, que substitueix l’antiga Comissió Ciutat i Igualtat 2000–2015. El Consell té les funcions de dictaminar sobre els pressupostos municipals en relació a la igualtat o bé coordinar accions unitàries de ciutat d’interès comú de les dones, entre d’altres. 

També és novetat una pàgina dedicada als “informes d’impacte de gènere”, que són el mecanisme administratiu pel qual es fa efectiva la voluntat política d’Igualtat entre homes i dones en tots els projectes municipals. Quan s’elabora el Reglament del Servei Municipal d’Ocupació o bé la Comissió pel Nomenclàtor s’inclou i s’avalua la igualtat amb els esmentats informes. 

A l’apartat Antecedents es recull la història per la igualtat entre dones i homes des del 1998 fins a l’actualitat. S’hi inclou el desplegament de les polítiques d’igualtat de gènere a l’Ajuntament de Girona. S’hi poden visitar el Servei d’Informació i Atenció a les dones, la beca 8 de març d’estudis històrics de les dones a Girona o les diades del 25 de novembre contra la violència masclista i la del 8 de març Dia Internacional de les Dones. 

“Les dones hem estat compromeses amb Girona des de fa segles. El reconeixement d’aquesta realitat històrica, avui encara en bona mesura prou invisible, i tenir les mateixes oportunitats com a persones que els homes, circumstància que encara ara no es compleix, és una voluntat política prioritària d’aquest consistori, que també interpretem com un deute de justícia amb el conjunt de la ciutat”, ha dit Paneque. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.