Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Escola Municipal d'Art obre les portes amb la campanya "Vine a descobrir l'EMA!"

Del 12 al 15 de setembre s'oferiran cursos intensius especials de pintura, dibuix, ceràmica i escultura.

El tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i el director de l’Escola Municipal d’Art (EMA), Jordi Armengol, han presentat aquest matí les principals novetats de cara a la programació del pròxim curs a l’escola, entre les quals destaca la campanya “Vine a descobrir l’EMA!”. 

Amb aquesta proposta es pretén acostar l’EMA a nous públics, ja que està pensada especialment per a aquelles persones interessades a matricular-se a l’escola per primera vegades. Durant quatre dies, del 12 al 15 de setembre, s’oferiran cursos intensius especials de pintura, dibuix, ceràmica i escultural. A més de la disciplina artística, amb aquestes activitats, que tindran un cost de 30 euros, l’alumnat podrà conèixer el centre i el professorat. 

“El més important de l’EMA és que aconsegueix sumar l’emissor i el receptor de la cultura; és el bressol bàsic d’una societat on la cultura ha de ser un eix vertebrador important”, ha destacat el regidor Carles Ribas, que ha fet una crida a la ciutadania a “apropar-se i descobrir” l’escola. 

A banda de la campanya d’intensius, l’escola torna a oferir una programació diversa de tallers i monogràfics, a més del projecte per a infants i joves emaXics. Els tallers artístics, de durada anual o semestral, permeten l’accés a una disciplina artística des d’un nivell inicial fins a un nivell avançat. Les disciplines que s’ensenyen a l’escola són ceràmica, dibuix, escultura, gravat, pintura i tapís. També hi ha una oferta diversa de cursos monogràfics, que acull propostes singulars que permeten complementar la docència dels tallers i descobrir altres disciplines artístiques o artesanals. “Hem seguit una línia de programació que dóna continuïtat als tallers, que està demostrat que estan funcionant”, ha afirmat Jordi Armengol. El curs passat l’EMA va tenir 589 alumnes als cursos i tallers i 402 alumnes als recursos educatius que també s’ofereixen des del centre. 

Pel que fa a les inscripcions, avui s’ha obert també el període de matriculacions per a les propostes que ofereix l’EMA de cara al curs 2016-2017. Enguany, com a novetat, cal indicar que aquest període es concentrarà durant el mes de setembre per adaptar-se al nou sistema de pagament en línia. Els cursos començaran el 2 d’octubre. 

Tres exposicions per acompanyar la tardor 

A banda del projecte formatiu, l’Escola Municipal d’Art també disposa d’uns espais expositius concebuts per acompanyar la formació artística, enriquir la sensibilitat estètica i fomentar l’hàbit cultural comunitari. A la Sala d’Exposicions i a la Sala Pati s’hi poden trobar exposicions de professors, d’alumnes o altres propostes especials vinculades a les disciplines artístiques que s’imparteixen a l’escola. 

La temporada de tardor s’iniciarà el proper 15 de setembre amb “Variacions; 1990-2016” de Pep Camps, a la Sala d’Exposicions. En aquesta mostra l’artista i professor de pintura de l’EMA presenta una selecció de pintures que transiten per diferents sèries dels últims vint anys del seu treball. El 6 d’octubre l’exalumna Núria Gimbernat presenta “Iris”, una peça única que pren l’iris com a font d’inspiració en una obra que experimenta amb la riquesa cromàtica dels esmalts per copsar la complexitat de la mirada. Aquest projecte fou mereixedor d’una Beca Kreas l’any 2015. Finalment, el 8 de novembre, Clara Oliveras inaugurarà “Now!”, on es mostrarà una col·lecció d’escultures de ceràmica que parlen de la rapidesa amb què es mou la societat actual. Aquesta exposició forma part de la Beca de Creació en Ceràmica de l’EMA que es convoca bianualment. El proper any es convocarà la Beca de Creació en Gravat. 

Podeu trobar més informació dels cursos i tallers, així com fer les inscripcions, al web www.girona.cat/ema 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.