Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Girona signa la Declaració de l'Assemblea Internacional de Ciutats Associades amb Kharkiv

Aquest manifest té com a objectiu reivindicar el rol dels municipis a l'hora de crear vincles de cooperació amb altres territoris i vetllar per la pau al món.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha signat aquest matí la Declaració de l’Assemblea Internacional de Ciutats Associades amb Kharkiv. La firma d’aquest manifest s’ha dut a terme a Kharkiv, població ucraïnesa que des d’avui i fins dimecres acull aquesta assemblea internacional. La trobada s’organitza enguany en aquest municipi d’Ucraïna per commemorar el 25è aniversari de la independència del país.

Girona ha estat convidada a l’esdeveniment amb motiu de la seva condició de població guardonada amb el Premi d’Europa aquest 2016, ja que Kharkiv ostenta actualment la presidència de les localitats que han obtingut aquest reconeixement. “El Premi d’Europa permet la projecció internacional de Girona, un fet que hem d’aprofitar per donar a conèixer la ciutat i el país. La declaració que hem signat avui és una mostra més del compromís amb els valors de pau i drets humans de la nostra ciutat”, ha ressaltat l’alcaldessa.

La Declaració de l’Assemblea Internacional de Ciutats Associades a Kharkiv té com a objectiu principal reivindicar el rol dels municipis i les administracions locals en el manteniment de la pau al món. El compromís amb els principis d’igualtat, independència, resolució pacífica dels conflictes, ajuda mútua i tolerància, o la voluntat d’enfortir els vincles de cooperació intermunicipal per augmentar el coneixement d’altres cultures i territoris són dos dels punts que els signants de la declaració han subscrit.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.