Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona i Casa Moner signen un conveni per fomentar la inserció laboral de joves

L'acord s'emmarca dins el programa Joves per l'Ocupació de suport a l'experiència pràctica que enguany ha fet un total de 86 insercions a empreses gironines.

El Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Girona i Moner, Flequer i Pastisser, SL han signat un conveni de col·laboració per fomentar la inserció laboral de joves entre 16 i 25 anys. La contractació s’emmarca dins el programa Joves per l’Ocupació que s’ofereix des del Servei Municipal d’Ocupació amb la finalitat de proporcionar a aquest col·lectiu unes competències per a què puguin definir i construir una trajectòria professional, que sigui eficaç per entrar al mercat laboral i accedir a la primera ocupació. Aquest programa disposa de recursos municipals, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació. La regidora de l’Àrea d’Igualtat, Drets Socials i Treball, Sílvia Paneque, ha assegurat que “hi ha una bona entesa entre les empreses gironines i l’Ajuntament, que ens permet avui valorar avui molt positivament que des del passat mes de juny s’hagin fet 86 insercions en el marc del programa Joves per l’ocupació”. D’aquestes 86 insercions, 45 han estat contractades en empreses i 41 han realitzat pràctiques. D’aquestes 41 darreres 14 han passat de conveni de pràctiques a contracte laboral.

El Programa de Joves per l’ocupació és un programa que alterna l’experiència pràctica en empreses amb una formació prèvia, destinat a persones joves entre 16 i 25 anys. El programa es distribueix en 7 itineraris: auxiliar de magatzem, ajudant de cambrer, ajudants de cuina, auxiliars de neteja, auxiliars a la indústria alimentària, auxiliars d’electricitat de manteniment industrial i auxiliars de mecànica industrial. Des del Servei Municipal d’Ocupació es desenvolupa un servei d’orientació, tutorització i acompanyament. S’inicia amb una formació professionalitzadora i posteriorment es realitzen pràctiques laborals, amb una durada màxima de 80 hores a desenvolupar durant un mes, o contractació laboral, amb un mínim de sis mesos de contracte amb jornada laboral a temps complert o parcial, amb una retribució en base al que estableix el conveni del sector. Xavier Garcia, cap d'explotació de Moner, Flequer i Pastisser, ha manifestat la voluntat de seguir col·laborant amb el Servei Municipal d’Ocupació per “ajudar a fomentar la inserció laboral dels joves de les comarques gironines i reduir així l’atur juvenil. Són programes que valoren positivament, que donen molt bon resultat i amb que volem continuar col·laborant”.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.