Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

"Joc de Trons", el plat fort de les noves visites cinematogràfiques a Girona

La ciutat utilitza la popularitat que li ha donat la darrera temporada de la sèrie, per estrenar unes visites guiades sobre les localitzacions filmades, a partir de l'11 d'agost.

A partir de l’11 d’agost Girona presenta una nova proposta per descobrir la ciutat des d’un vessant cinematogràfic. Les visites guiades programades per aquest estiu tenen com a objectiu donar a conèixer les localitzacions que han sortit de Girona a diferents pel·lícules i sèries de televisió on la sèrie Joc de Trons hi té un paper rellevant. Des que es va saber que Girona seria protagonista de la sèrie, han arribat visitants i turistes de totes les procedències que s’han interessat per diversitat de temes relacionats amb Joc de Trons, i que volen saber-ne més. Les tres visites, que inclouen l’entrada a l’exposició “Girona Plató” de la Casa Pastors, són les següents: 

1.- Lights, camera, action Girona, una visita guiada pel Barri Vell per conèixer i parlar de les principals pel·lícules que s'han rodat a la ciutat amb una llarga trajectòria cinematogràfica que comença el 1912, i que l’han projectat internacionalment. La durada de la visita, adreçada a tots els públics i en català, serà d’una hora i mitja i es farà els dijous a les 20.30h, a un preu de 12 € per persona. 

2.- Game of Girona locations. Girona es pot reconèixer en 30 dels 500 minuts que ha tingut la darrera temporada de Joc de Trons. Els productors de la sèrie van trobar a la ciutat escenaris mítics, que transmeten passats gloriosos i que són el motiu d’aquesta visita, que va adreçada tant al públic en general com als amants de la sèrie. La durada de la visita, que es farà en català, serà d’una hora i mitja i està programada els dimarts a les 20.30h, a un preu de 10 € per persona. 

3.- Game of Girona experience. Girona és la gran protagonista de la sisena temporada, i s’està veient a tot el món (més de 20 milions d'espectadors només als Estats Units i 173 països que l'emeten). El motiu de la visita és conèixer com i on va començar tot, les particularitats, els escenaris... i parlar, gaudir i experimentar Joc de Trons durant 3 hores. Les visites seran en català (i en castellà, francès o anglès, sota demanda). Per gaudir plenament d’aquesta visita es recomana haver vist la 6a temporada. Aquesta cita, serà els dissabtes a les 19h, i tindrà un preu de 30 € per persona.

Totes aquestes visites portaran el segell de Girona Foc i Gel, que l’Ajuntament oferirà a tots aquells productes relacionats amb la sèrie, que compleixin uns criteris de qualitat. Amb aquesta marca es desenvoluparan properament altres productes turístics o de marxandatge, i es poden acollir també altres iniciatives privades, sempre i quan compleixin amb els criteris.

Segons declaracions de la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, “aquestes noves visites són el perfecte complement a l’oferta turística i l’agenda d’activitats de l’estiu. L’horari, a l’inici del capvespre, és idoni per fer una volta per la ciutat, i dinamitzar també el sector de la restauració, perquè molta gent aprofitarà la seva visita per degustar la gastronomia gironina. Per altra banda, la intenció és que aquestes visites tinguin una durada més llarga, i que siguin un bon producte per desestacionalitzar la temporada turística i oferir-les també a la tardor i a l’hivern. A mesura que aquest producte es vagi promocionant, estem segurs que vindrà gent de molts indrets per conèixer les diferents localitzacions de la ciutat”. 

Aquest no és el primer producte cinematogràfic que ofereix la ciutat de Girona, ja que des del Museu del Cinema s’han impulsat diverses activitats i projectes entorn el setè art. Aquest equipament és un referent del cinema a tota Europa, ja que la seva col·lecció d’enginys cinematogràfics permet fer un recorregut des dels orígens de la indústria del cinema fins a l’actualitat. 
 

Per informació i reserves, aquí o:
Punt de Benvinguda
Telèfon: 972 21 16 78
E-mail: gironabooking@gmail.com
Web de Turisme
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.