Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona enforteix la relació amb la Coordinadora d'ONG Solidàries

El Consistori i la Coordinadora d'ONG Solidàries han renovat el conveni anual amb un augment de l'aportació municipal fins als 25.000 euros.

L’Ajuntament de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries han renovat el conveni per al manteniment del Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat (CeDRe) i per reforçar el paper de la Coordinadora com a agent d’apoderament de les entitats solidàries a la ciutat. El nou conveni incrementa en 5.000 euros l’aportació municipal i a partir d’ara seran 25.000, els euros destinats a la Coordinadora i el CeDRe, ubicat físicament en l’Espai de Solidaritat on comparteix seu amb la regidoria de Cooperació.

El conveni entre l’Ajuntament de Girona i la Coordinadora es manté des de fa 18 anys. Aquest acord de col·laboració té com a objectius, apoderar les entitats solidàries gironines programant càpsules formatives, dinamitzant el treball en xarxa i donant el suport tècnic necessari a les entitats solidàries i, en especial, a les que treballen el codesenvolupament. A més, el conveni recull que es col·laborarà amb l’Ajuntament en les activitats promogudes en el marc del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació. Igualment, la col·laboració inclou l’impuls conjunt de campanyes de sensibilització com la que es duu a terme el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, i que es fa cada any amb les escoles de la ciutat. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que «volem que a Girona se’ns identifiqui clarament com una ciutat que promou la defensa dels valors vinculats a la cultura de la pau i els drets humans». Per al president de la Coordinadora d’ONG Solidàries, Pau Lanao, «La tasca de les entitats gironines incideix directament en la cohesió de la ciutat. La solidaritat a Girona és un actiu molt important que cal fomentar entre tots.» 

Actualment, el CeDRe de la Coordinadora s’ha convertit en un referent a tot Catalunya, com a centre de recursos especialitzat en l’àmbit de la cultura de pau, els Drets Humans i la solidaritat. En aquest sentit, el regidor de Cooperació, Cristóbal Sánchez, valora l’augment de recursos com una oportunitat perquè administració i entitats facin un pas més en la defensa dels drets humans: “amb el nou conveni volem potenciar i donar més visibilitat al CeDRe, i augmentar les campanyes de promoció, sensibilització i educació per crear un discurs positiu en favor de la solidaritat i la cooperació”. 

El CeDRe posa a disposició de tota la ciutadania un important fons de material audiovisual i bibliogràfic, jocs, exposicions i maletes pedagògiques, de manera gratuïta.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.