Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona plantarà 815 arbres nous en els propers dos anys

El Programa de Plantació d'Arbrat 2016-18 servirà per reposar arbres morts o que s'han hagut de tallar, i la tria es farà seguint criteris ambientals i d'entorn urbà.

L’Ajuntament de Girona ha presentat avui el Programa de Plantacio d’Arbrat 2016-18, que servirà per plantar 815 arbres en tots els barris de la ciutat en els propers dos anys, i en tots els barris de la ciutat. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que “el manteniment dels carrers, parcs i places és una prioritat d’aquest govern, ja que volem una ciutat amable i saludable” per als veïns, i per això es destinaran els recursos necessaris per aquest pla de renovació de l’arbrat. En aquest sentit, ha afirmat que a la ciutat hi ha més de 31.000 arbres inventariats sense comptar la Devesa, i amb plans com el presentat avui “volem millorar l’espai públic, però també avançar en la gestió ambiental del nostre entorn”. 

En aquest sentit, el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació, Eduard Berloso, ha informat també d’un pla d’escocells, que començarà com a prova pilot i que s’anirà estenent a tota la ciutat, per posar plantes als escocells: “així embellim aquest espai, afavorim la infiltració d’aigua, i a més facilitarà el control biològic de les plagues, reduint l’ús d’herbicides”. Aquest pla pilot té com a objectiu treballar amb plantes de floracions perllongades, atractives pels insectes pol·linitzadors i que permetin disposar d’un reservori de fauna útil per facilitar el control biològic de les plagues de l’arbrat i al mateix temps afavorir la infiltració d’aigua dels escocells al disminuir la compactació del seu sòl. 

Pel que fa al pla de renovació d’arbrat, el vicealcalde ha destacat l’impacte que tindrà en els barris, i ha volgut també posar en valor l’arbre com a element ambiental més enllà de l’estrictament ornamental, ja que l’abre actua com a regulador ambiental del medi urbà, contribuint a la millora de l’aire.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.