Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

El ple de Girona aprovarà una moció de suport a la defensa d'una sanitat de qualitat a la ciutat

La moció ha estat consensuada per tots els grups polítics i demana al govern de la Generalitat que faci les accions oportunes per poder garantir el nivell assistencial.

El ple de Girona aprovarà aquest dilluns una moció per una sanitat de qualitat a la ciutat de Girona. La moció s’ha presentat conjuntament per tots els grups municipals –CiU, ERC-Mes, CUP-Crida per Girona, PSC, C’s i PP–, de manera que s’aprovarà per unanimitat. El text reconeix el rol de referència que desenvolupa l’Hospital Josep Trueta, i que l’exigència de qualitat s’ha de garantir a tots els serveis assistencials del centre, fet que ara no es produeix totalment a causa de la limitació d’inversions. Els grups admeten la necessitat de millores en la infraestructura i la tecnologia, en casos com la UCI de Pediatria i neonatologia, i reclamen actuacions al Departament de Salut en aquest punt. Per això s’aprovarà demanar al govern de la Generalitat que independentment del projecte del Trueta, es facin les accions oportunes per per garantir un nivell assistencial adequat amb les demandes dels ciutadans. I també que es realitzi el Pla Funcional de la UCI Pediàtrica i de neonatologia amb la màximpa rapidsa possible i tenint en compte l’opinió dels professionals. 

La regidora de Salut, Eva Palau, ha valorat molt positivament la moció: “el consens obtingut per part de tots els grups municipals demostra una vegada més que en temes de ciutat el benefici comú passa per sobre dels diferents interessos polítics”. Pel que fa al text, Palau s’ha posat a disposició del departament de Salut “per millorar en qualitat d’atenció sanitària”, apostant pel nou Trueta però alhora vetllant per “mantenir o millorar si s’escau la qualitat dels serveis existents”. En el cas de l’UCI Pediàtrica i de neonatologia, Palau ha demanat que el projecte es consensuï amb els professionals implicats “per tal que puguin treballar en les millors condicions possibles”. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.