Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona dóna la benvinguda als infants sahrauís que passaran l'estiu a la ciutat

Un total de 22 nens i nenes dels campaments de refugiats de la daira de Farsia s'estaran dos mesos amb famílies gironines.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada del regidor de Cooperació, Cristóbal Sánchez, ha rebut aquesta tarda al Saló de Plens els nens i nenes provinents dels camps de refugiats sahrauís que s’estaran tot l’estiu a la ciutat de Girona. El grup de 22 infants passaran dos mesos a la ciutat en el marc del programa “Vacances en pau”, que organitza l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí – ACAPS Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona. A tota la demarcació de Girona hi haurà una cinquantena d’infants dels camps de refugiats de Tindouf, on hi ha la daira de Farsia, ciutat agermanada amb Girona des de l’any 1997. 

“A Girona estem molt contents que pugueu viure entre nosaltres aquests mesos. Aquí trobareu unes persones magnífiques que us faran de pares i mares aquest estiu i viureu experiències que segur que recordareu la resta de l’any”, ha assenyalat l’alcaldessa adreçant-se als infants. Madrenas, a més, ha agraït la feina que es fa des de l’entitat ACAPS i ha ressaltat que “és molt important que la nostra ciutat es pugui visibilitzar com a ciutat acollidora i que traspuïn de tots nosaltres missatges de solidaritat, de foment dels valors de la pau i d’intercanvi de coneixements”. 

Els nens i nenes sahrauís van arribar a la ciutat de Girona el mes de juny i s’estaran dos mesos amb famílies de la ciutat que els acolliran i amb els quals compartiran el seu dia a dia. D’aquesta manera, els infants tindran l’oportunitat de millorar, encara que només sigui per dos mesos, les seves dures condicions de vida, passaran revisions mèdiques completes, faran visites als especialistes i tindran la possibilitat d’una intervenció quirúrgica si fos necessària. També suposa una experiència d’intercanvi i aprenentatge per a les famílies acollidores, ja que la convivència amb aquests infants els permet conèixer la realitat i costums del poble sahrauí. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.