Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona amplia el projecte d'atenció a l'escolarització durant l'estiu al barri de Pont Major

L'ampliació de les places respon a la voluntat d'assegurar el reforç a l'estudi i d'acompanyament personalitzat als adolescents del barri .

Els diferents agents del territori, l’Institut Narcís Xifra, Càritas Diocesana, Serveis Socials Bàsics de Pont Major i el Servei Municipal d’Educació han ampliat en 15 places, aquest estiu, el Programa d’Atenció a l’Escolarització (PAE) organitzat per Càritas Diocesana.

 

El projecte, que porta per nom Estudia a l’estiu a Pont Major respon a la necessitat detectada en el marc del Pla Comunitari Construïm Ponts de Pont Major, que al barri hi ha la demanda d’un suport concret als alumnes de secundària durant el període d’estiu, per tal de garantir els millors resultats possibles als instituts. La iniciativa té els objectius de preparar-los pels exàmens de recuperació de setembre, donar-los suport en la realització de treballs que han de presentar, oferir acompanyament personalitzat, així com el seguiment dels progressos realitzats durant els mesos de juny, juliol i agost.

 

La regidora de l’Àrea d’Igualtat i Drets Socials, Sílvia Paneque, ha destacat que “l’ampliació de places d’aquest servei durant l’estiu respon a la voluntat de l’Ajuntament de vetllar perquè els adolescents de la ciutat tinguin accés a a aquests recursos escolars com a part de la defensa del principi d’inclusió en els processos d’escolarització”.

 

Els adolescents que hi han accedit són alumnes residents al barri de Pont Major o bé vinculats a algun dels recursos socioeducatius del barri o amb previsió d’assistir-hi durant el curs vinent. El suport a l’estiu es realitza al local de Càritas del carrer Àngel Marçà i Beca i es fa de manera individualitzada i adaptada a les necessitats de cada alumne. Els grups de treball són reduïts i es treballa amb independència, sota la supervisió de dues educadores, voluntaris i un especialista en matèries d’ESO. Aquest treball va acompanyat de tutories, seguiment i treball amb família.

 

D’aquesta manera els joves disposen d’aquest recurs de manera ininterrompuda, com també ho fa el projecte Pigmalió, executat també per Càritas que continua oferint servei durant l’estiu, basat en la integració escolar a través de l’esport i les arts. El reforç escolar es combina amb dinàmiques de treball sobre valors i reflexions, tallers lúdics i piscina, de dilluns a divendres en horari de matí i de tarda.


 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.