Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Ajuntament de Girona i associacions de veïns de la ciutat inicien una taula per millorar el procés dels pressupostos participats

Ahir es va reunir per primer cop el grup de treball presidit pel vicealcalde de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, i quinze entitats veïnals de la ciutat.

Ahir es va reunir per primer cop el grup de treball per revisar el procés dels pressupostos participats dels barris de Girona. Hi van assistir el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso; quinze associacions de veïns i veïnes de la ciutat i tècnics del servei de Participació del consistori. 

Tal com es va acordar la Comissió Mixta de Ciutat reunida el passat mes de febrer, s’ha creat aquest grup de treball amb l’objectiu d’obrir un espai de reflexió i debat per tal de valorar els punts forts i els punts febles de tot el procés de pressupostos participats. “Després de quatre edicions dels pressupostos participats, hem considerat oportú, juntament amb les entitats veïnals, de crear aquest grup per posar sobre la taula diverses qüestions, inquietuds i suggeriments que s’havien anat parlant en les assemblees per tal de millorar el procés dels pressupostos de cara als propers anys”, ha explicat el regidor Eduard Berloso. 

Després d’una primera presa de contacte amb aportacions i idees per part de tots els membres del grup de treball, es va establir un calendari de reunions preveient que algunes de les propostes que sorgissin del grup podrien repercutir en una modificació del reglament dels pressupostos participats dels barris. Per aquest motiu, s’han previst dues reunions més durant el setembre i la presentació, a l’octubre, dels possibles canvis del reglament a la Comissió Mixta. Posteriorment, si fos convenient, caldria portar les modificacions al Ple municipal per tal que les aprovés. 

Està previst que la propera edició dels pressupostos participats dels barris comenci entre finals dels 2016 i principis del 2017. Els pressupostos tenen com a objectius principals sotmetre a participació ciutadana la partida d’inversions als barris del pressupost municipal de l’Ajuntament de Girona; permetre a les entitats veïnals i a les associacions de barri proposar projectes per a la millora del barri; implicar els veïns i veïnes dels barris en la presa de decisions i en la millora del seu barri, i fer més transparents els pressupostos i la implementació de les polítiques públiques, especialment en l’àmbit de la millora urbana. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.