Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acollirà el proper novembre el primer Congrés Internacional de Defensors Locals

La trobada vol reivindicar el paper dels síndics locals en la protecció dels drets humans.

Girona acollirà el proper novembre el Congrés Internacional de Defensors Locals organitzat pel Fòrum de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya (FòrumSD) i que reunirà ombudsman de tot el món. La iniciativa, la primera d’aquestes característiques que es desenvolupa a Catalunya, es portarà a terme al Palau de Congressos del 23 al 25 de novembre i comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, entre d’altres. 

El Congrés s’ha presentat oficialment aquest matí en un acte en el qual han assistit l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i el president del FòrumSD i defensor de la Ciutadania de Girona, Ramon Llorente, així com síndics, síndiques, defensors i defensores de tot Catalunya.

 El principal objectiu de la iniciativa és consolidar el compromís dels municipis en la defensa i promoció dels Drets Humans, tal com estableix la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, aprovada a França l’any 2000. El Congrés es desenvoluparà sota el lema “Pensem globalment, defensem localment” i vol ser el marc en el qual s’aprovi l’anomenada Declaració de Girona, una reivindicació del paper dels síndics locals en la protecció dels Drets Humans en un moment en què la crisi econòmica i els canvis socials i polítics n’han provocat una important retallada. El simposi també s’ha fixat com a objectius promocionar les defensories locals i potenciar el treball en xarxa entre aquestes institucions, concebudes com una garantia per a la ciutadania a l’hora de relacionar-se amb les administracions locals. 

“Que es relacioni el nom de Girona amb unes figures essencials per garantir la qualitat democràtica, la cultura de la pau i la defensa dels drets humans és una circumstància que ens enorgulleix”, ha remarcat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, fent referència al fet que aquesta primera edició del congrés de síndics i síndiques locals tingui lloc a la ciutat. Per la seva banda, Pere Vila ha assenyalat que “parlar dels drets humans en aquest moment té molt a veure amb el moviment social i polític dels que creiem que la política té com a objectiu fer un món millor”. 

El programa del Congrés inclou sis sessions en les quals es discutiran com interrelacionar millor la tasca que realitzen les diferents sindicatures, quina interpretació cal fer de Carta de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat avui i quines són les línies vermelles dels drets humans, entre altres temes. La darrera part del Congrés es dedicarà, principalment, a debatre sobre el paper que les ciutats han de jugar com a refugi en moments com l’actual, marcat per l’arribada massiva a Europa de persones que fugen dels conflictes bèl·lics que es registren als seus països d’origen. Per aquest motiu, la conferència de clausura la realitzarà Ahmed Galai, membre de la Lliga Tunisiana dels Drets Humans, integrada en el Quartet de Diàleg per la Pau que va rebre el Premi Nobel de la Pau 2015. “El compromís amb la democràcia participativa i la defensa dels Drets Humans és quelcom que tots els implicats en l’Administració, sigui en l’àmbit que sigui, hem d’assumir i que cal convertir en el fil conductor de l’activitat municipal”, ha dit Ramon Llorente.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.