Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona fomenta la lectura a l'estiu amb una nova edició de la bibliopiscina i les biblioplaces

Durant els mesos de juliol i agost s'oferirà el servei a la piscina de la Devesa i a les dues instal·lacions del GEiEG, Sant Ponç i Sant Narcís, i a vuit places de la ciutat.

Girona torna a oferir aquest estiu els serveis de biblioplaça i bibliopiscina perquè els usuaris puguin gaudir de la lectura a l’aire lliure durant els mesos de juliol i agost. Aquest servei és totalment gratuït i va dirigit tant als adults com als infants. Les places a on s’instal·larà el servei són la de Sant Ponç, la plaça de Vista Alegre, plaça de l’Assumpció, sector est (Font de la Pólvora, Mas Ramada i Vila-roja), plaça de Josep Pla, plaça de Pere de Calders, plaça de Santa Eugènia i plaça de Miquel de Palol. Les piscines que oferiran el servei són la de la Devesa i les dues del GEiEG, Sant Ponç i Sant Narcís. 

L’activitat de biblioplaça, consta d’un carro mòbil ple de llibres i revistes per poder consultar a la plaça mateix o per endur-se en préstec a casa amb el carnet de biblioteques. El fons que ofereix és molt divers i té en compte la diversitat de públic i gustos literaris. A més a més, la dinamitzadora ofereix activitats i tallers per a infants relacionats amb la lectura. La biblioplaça dura entre deu i quinze dies a cada plaça, i fa horari de tardes de dilluns a divendres. 

D’altra banda, la bibliopiscina torna a les piscines municipals de la Devesa i per tercer any consecutiu repeteix la col·laboració entre l’Ajuntament de Girona i l’entitat esportiva GEiEG per portar aquest servei al complex esportiu de Sant Ponç i aquest any també, com a novetat, al de Sant Narcís. Aquesta col·laboració tal com ha volgut remarcar el tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Carles Ribas, “és un exemple de com l’administració i l’empresa privada poden anar de la mà per difondre la lectura”, que també ha volgut destacar que “ajuntar esport, lectura, lleure i descans és un ham per atraure la gent jove interessada en la cultura”. La bibliopiscina ofereix lectures d’estiu, a més de revistes i premsa diària i activitats infantils dinamitzades. 

Un dels atractius de la bibliopiscina i la biblioplaça són les hores del conte per als infants, que van a càrrec de contistes professionals. En total es representen 14 actuacions al llarg de l’estiu i enguany amb motiu del 50è aniversari de novel·la El zoo d’en Pitus, de Sebastià Sorribas, es faran tallers relacionats amb l’efemèride i es donarà a conèixer aquesta obra de referència de la literatura infantil a través de l’hora el conte.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.