Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Yuzz Girona premia amb un viatge a Silicon Valley al projecte "Pupila"

Les seves impulsores són Anna Gelabert i Mar Rivas.

El projecte educatiu PUPILA, impulsat per Anna Gelabert i Mar Rivas ha estat escollit com la millor idea del centre YUZZ de Girona i ha obtingut una plaça per viatjar a Silicon Valley al costat dels altres 48 participants més brillants de l'actual edició de YUZZ. El programa el dirigeix el Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE) i compta amb el patrocini de Banc Santander, a través de Santander Universidades. A nivell local, el programa compta amb l’impuls de l’Ajuntament de Girona, la Fundació Princesa de Girona i la Universitat de Girona.

El jurat ha seleccionat el projecte d'Anna Gelabert i Mar Rivas com el millor del centre YUZZ Girona, ubicat al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, en el qual durant cinc mesos 25 joves han treballat en el desenvolupament de les seves idees empresarials amb el suport de l’organització Secot i la coordinació de l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG).

Joel Joana i Raül Cabutí, amb el projecte CATAPULTEAM, han resultat segons classificats. I Marc Johé i Stefano Zanellato, amb la PLATAFORMA GIRONA SOCIAL MEDIA, i David Martín, promotor del projecte TRIP AND TAP, han empatat en el tercer lloc d’aquesta fase local del programa YUZZ a Girona. Sara Murlà, impulsora de RETIPIC, s’ha classificat com a finalista per als premis YUZZ Mujer, que premiaran properament un projecte guanyador a nivell de tot l’Estat Espanyol.

El projecte YUZZ va arrencar el 2009 i a partir de la segona edició, el programa ja es va introduir a Girona. YUZZ ofereix de forma gratuïta formació i acompanyament durant cinc mesos a joves d’entre 18 i 31 anys perquè puguin desenvolupar els seus propis projectes.

Els projectes premiats

Cada dia professors amb talent canvien la ment dels seus alumnes. És per això que des de PUPILA, les seves promotores, Anna Gelabert i Mar Rivas, s’han preguntat: “I si compartim aquests coneixements?” PUPILA pretén millorar l’aprenentatge dels alumnes i convertir-se en una eina de treball pel professorat, a través d’una plataforma educativa audiovisual. Les escoles estan experimentant un canvi pedagògic i tecnològic molt important. Els professors utilitzen cada vegada més recursos audiovisuals, però sovint no troben el que busquen. Aquest és l’inici d’un projecte que els il·lusiona enormement: www.pupila.cat.

El segon classificat, el projecte CATAPULTEAM (www.catapulteam.com), participants al programa de la mà de Joel Juana i Raül Cabutí, és una plataforma digital que es vol situar entre la universitat i l'empresa. Mitjançant els Treballs de final de grau es vol oferir als estudiants l'oportunitat d'emprendre, posant en contacte perfils multidisciplinaris agilitzant el procés i minimitzant els riscos que això suposa. És una eina social i totalment gratuïta, a l'abast de tothom.

Pel que fa a la tercera posició, s’ha produït un empat entre els projectes PLATAFORMA GIRONA SOCIAL MEDIA i TRIP AND TAP.

La PLATAFORMA GIRONA SOCIAL MEDIA , dels participants Stefano Zanellato i Marc Johé, ofereix la possibilitat d'intercanviar informació en temps real entre l'agència i el client de forma bidireccional. El valor diferencial de l'aplicació és que permet al propietari d'una marca, comerç, restaurant, o qualsevol tipus de negoci poder supervisar amb 10 minuts a la setmana les publicacions que el seu social mànager hagi preparat per a les xarxes socials, no només la d'una, sinó de totes, eliminant l'intercanvi de correus electrònics i fitxers formula poc eficient, maximitzant d'aquesta manera l'eficàcia del temps de gestió per a cada client.

David Martín, amb el projecte TRIP AND TAP, constata que vivim en una constant evolució tecnològica, que cada vegada som més els que disposem d'un dispositiu mòbil, i que dia rere dia llegim més contingut digital en els nostres dispositius, ja siguin llibres, revistes, diaris, blogs... I reflexiona: la tendència és evident però, per què les editorials no estan adaptant-se com cal? Per què continuem llegint aquests incòmodes PDF en els quals hem de fer zoom per poder llegir el contingut? TRIP AND TAP vol ajudar a aquestes editorials a fer el pas als nous temps.

RETIPIC, projecte de Sara Murlà, ha estat seleccionat com a finalista per al premi YUZZ Mujer (patrocinat per la Fundació EY) i optarà a 20.000 euros en cas de convertir-se en la guanyadora a nivell estatal. Es tracta d’una plataforma online per a la venda de productes típics de la província de Girona cap a la resta d'Espanya, afavorint que turistes que vénen a visitar una població gironina i comprin un producte típic, un cop arribin al seu destí puguin tornar-lo a comprar d'una forma fàcil i ràpida.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.