Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona s'adhereix a la condemna de l'atemptat d'Orlando

El Consell Municipal LGTBI de Girona s'ha sumat a la crida feta per les entitats LGTBI gironines que van convocar una concentració ahir a la tarda per rebutjar la matança comesa en un club gai.

L’Ajuntament de Girona es va adherir ahir el vespre a la concentració de la plaça del Vi per condemnar el recent atemptat en un club gai d’Orlando, on van morir 50 persones i 53 van resultar ferides. L’adhesió es va fer des del Consell Municipal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTBI), òrgan consultiu promogut des de l’Ajuntament en favor de la igualtat i contra la discriminació per raons d’orientació sexual, i que agrupa també entitats LGTBI gironines.

L’alcaldessa de Girona Marta Madrenas va mostrar la solidaritat amb el col·lectiu LGTBI, i va demanar lluitar per respectar els seus drets. “Volem una societat millor, que condemni sense fissures fets com els succeïts a Orlando”, i va agrair el paper de les entitats demanant-los que “no deixeu de recordar-nos a tots que no podem mirar cap a un altre costat, i que no podem deixar de treballar fins a eradicar del tot l’homofòbia”.

La tinenta d’alcalde i regidora de d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, va expressar el seu dol amb la comunitat LGBTI d’arreu del món i va reivindicar que aquests assassinats “són un atemptat contra la condició humana, perquè si hi ha alguna característica intrínseca dels homes i les dones, és la diferència. Aquestes 50 persones han estat assassinades per la intolerància, el fanatisme i el totalitarisme dogmàtic”.

Un cop finalitzada la concentració es va celebrar a l’Ajuntament de Girona el Plenari del Consell Municipal de LGTB, on es va presentar el Pla municipal d’igualtat de tracte i no-discriminació de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. En aquesta proposta elaborada pel Consell Municipal LGTB es defineixen les línies d’actuació que ha de seguir l’Ajuntament de Girona i que tenen com a objectiu promoure en l’àmbit local la supressió d’estereotips que afecten les persones LGTBI i el desenvolupament d’iniciatives que s’orientin a la igualtat de tracte d’aquestes persones. La voluntat d’aquestes accions és treure el màxim rendiment possible a favor d’entendre la diversitat com una riquesa.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.