Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Fundació per a la Creativació organitza a Girona les primeres "Creativation Talks" per aportar eines del procés creatiu i innovador en l'educació del futur

Reunirà ponents destacats el 5 de juliol a l'Auditori, en una jornada adreçada a docents i també a pares, empresaris, directius i públic en general.

La Fundació per a la Creativació, organitza la primera edició de les "Creativation Talks", eines de Creativació per a la nova educació’, és un acte diferent que té per objectiu reflexionar sobre els grans reptes de futur de la nostra societat i proporcionar eines disruptives per a l'educació de les noves generacions... tot plegat amb un format molt àgil combinat de classe magistral i tallers pràctics, que va dirigit tant a mestres d'educació primària, secundària, batxillerat i cicles formatius, com a pares, empresaris i directius i totes aquelles persones interessades en els grans reptes de futur i la nova educació imprescindible per fer-hi front. Aquesta primera jornada reunirà un conjunt de ponents destacats provinents de múltiples àmbits: experts en creativitat, innovació i educació; directors d’escoles i mestres; psicòlegs i investigadors que compartiran la seva opinió, visió i experiència. Se celebrarà el 5 de juliol a l’Auditori de Girona i les places són limitades.

 

La jornada constarà de tres blocs per difondre la Creativació i uns espais creatius d’intercanvi d’experiències. Cada bloc constarà d’una classe magistral, d’un espai àgora de debat i d’intercanvi d’experiències al voltant de l’educació de la creativitat i un taller pràctic per aprendre a educar la creativitat des dels diversos àmbits.

 

El president de la Fundació per a la Creativació i President Executiu de Metalquimia, Josep Lagares, encetarà aquesta primera edició amb una conferència inaugural titulada “Creativació o extinció... nosaltres triem”. Lagares sosté que “en el futur ben proper, només les nacions que siguin capaces d’innovar a un ritme més ràpid que l’esgotament dels propis recursos i que alhora s’adaptin molt i molt ràpid als canvis exponencials que ja s’estan produint, i sobretot n’aprenguin d’ells, seran les nacions que guanyaran… la resta seran convidades a viure en l’ostracisme més absolut; és en aquest context que l’Educació en la Creativació serà crucial per a preparar a la nova gent, a fi i efecte de detectar les noves necessitats, entendre i afrontar aquests nous grans reptes globals, i treure profit de les grans oportunitats que aquests generaran”. I afegeix, convençut, que “en els propers 10 anys assistirem, sense cap mena de dubte, a l’explosió de la Creativació com a principal responsable de crear els llocs de treball de l’avenir, i el que és més important encara, crear progrés i feina per a tothom”.

 

Així, aquesta serà la primera de tot un seguit de jornades que tenen per objectiu democratitzar, socialitzar la Creativació, per tal que siguin els propis estudiants que reflexionin sobre el seu propi procés educatiu a través de l’estimulació del seu pensament lateral i de l’habitud a reflexionar i qüestionar-se constantment davant les necessitats socials.

 

En el primer bloc de la jornada, que porta el títol de “Creativació i els reptes de futur”, Alfons Cornella, president i fundador d’Infonomia i Co-society, farà una classe magistral titulada “Radical is The New Normal”. A l’Espai Àgora hi participaran Franc Ponti, expert en creativitat i innovació i director d’innovació d’EADA; i Anna Maiques, fundadora de StarLab i CEO de Neuroelectrics, i tercer premi a la dona més innovadora de la UE. Quim Arpí, director general d’Axxon, moderarà el debat. Tancarà el bloc un workshop sobre “Robòtica, habilitats i competències per al segle XXI”, a càrrec de Ricard Huguet, president de la Fundació Scientia, impulsor de la FIRST LEGO League Espanya i director de LEGO Education ROBOTIX.

 

La classe magistral del segon bloc, que tractarà sobre Creativació i Educació, anirà a càrrec de Donna Pace, deixeble predilecta d’Edward de Bono. Pace parlarà sobre “Aplicació del pensament lateral a les aules”. A l’Espai Àgora el debat tractarà “Les escoles (no) maten la creativitat” i serà moderat per Jaume Lleixà, creador i director de la Capsa de Música. Hi participaran Coral Regi, directora de l’escola Virolai de Barcelona i Boris Mir, mestre i impulsor del programa Escola Nova del segle XXI. Per acabar, el workshop “Educació i paternitat Creativa”, anirà a càrrec d’Àlvaro Bilbao, doctor en psicologia i neuropsicòleg, expert en plasticitat cerebral, i autor dels llibres Cuida el teu cervell i El cervell dels nens explicat al pares.

 

El tercer bloc, el de Creativació i família, l’encetarà el periodista i fundador del diari Ara, Carles Capdevila, amb una classe magistral sobre “Nens creatius, pares creatius”. A l’Espai Àgora es parlarà sobre “Talent i creativitat. El paper de la família” i hi participaran Daniel Jáuregui, director de formació d’Alter Ego Consulting Assistants i Maria Batet, entrenadora d’emprenedors. El debat serà moderat per Helena Figuerola, psicòloga i coach. El workshop tractarà sobre “Converteix en joc les teves classes” i anirà a càrrec d’Oriol Ripoll, especialista en jocs i fundador de Jocs al Segon.

 

Les ‘Creativation Talks’ es clouran amb una sessió que anirà a càrrec de la periodista catalana especialitzada en cultura i creativitat, i impulsora de TheCrative.net, Bibiana Ballbè. Parlarà sobre “Creativitat i futur”.

 

Fundació per a la Creativació

 

El neologisme ‘creativació’ és un acrònim que respon a la combinació de creativitat i innovació, ideat per Josep Lagares l’any 2007. La Fundació, que va néixer l’abril del 2013 amb l’objectiu d’actuar per desenvolupar i difondre la creativitat per a innovar, o sigui la Creativació, en l’àmbit educatiu, vol seguir fomentant aquestes habilitats entre els més petits. “Aquest ha estat, és i serà el nostre leitmotiv, la nostra raó de ser, el nostre impuls vital... l'objectiu final de tot plegat és aconseguir que el 100% dels nens i nenes puguin desenvolupar la seva capacitat creativa per a innovar i excel·lir... i sobretot, que no la perdin, a fi i efecte que quan es converteixin en adults puguin gaudir d’una societat valenta, lliure i capaç de somniar l’impossible per fer-ho realitat!”, afirma Josep Lagares. En aquests primers tres anys de vida, la Fundació ha creat itineraris educatius que han arribat a més de 7.000 infants de Cicle Mitjà i Superior de Primària de més de 50 escoles de Catalunya. Actualment la Fundació per a la Creativació té obertes delegacions a Andalusia i a Galícia, i properament a les Illes Balears.


 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.